Henkinen ikä 20v.

Lehdessä oli artikkeli siitä, miten muistoja pystytään vääristämään. Ihmiselle voidaan syöttää valemuistoja, jotka hän viattomasti muistaa oikeasti tapahtuneeksi.

Tietääkseni minulla ei ole valemuistoja – tai mistä minä tiedän -mutta olen rakentanut itselleni valeminäkuvan, jonka mukaan olen seesteinen ja kypsä aikuinen, ulkoiselta olemukseltani nuorekas ja sporttinen. Valeminäkuvani on paljonpaljon miellyttävämpi kuin se todellinen minä, jonka kanssa muut ihmiset joutuvat elämään.

Totuus paljastui, kun tein netissä ”Testaa henkinen ikäsi” -testin. En olekaan kypsä aikuinen, henkinen ikäni on 20v.! Olipa pettymys! Olen aivopessyt itselleni valeminäkuvan, joka ei ole totta. Mutta pidin kyllä kovasti siitä henkilöstä, joka luulin olevani.

Olisiko tässä kysymys vähän samasta mielikuvavääristymästä kuin autolla-ajotaito. Ihmisethän luulevat olevansa parempia kuskeja kuin muut. Todennäköisesti kaikki pitävät itseään myös parempina puolisoina, äiteinä/isinä, työntekijöinä, työkavereina, potilaina, kansalaisina, ruuanlaittajina, ystävinä tai ylipäätään parempana ihmisenä kuin muut. Ja siitä tässä kaikessa taitaakin kiikastaa. Ehkä sellainen pakollinen, kolektiivinen testi ”Testaa ihmisyytesi” voisi olla paikallaan. Voisi olla pysäyttävää, kun testitulos kertoisi että hei, sinä joka luulit olevasi oman elämäsi sisäinen sankari, oikeasti et ole kummoinenkaan olento, mutta elä nyt siinä sitten jonkinlaisen apurin roolissa, hahmoksi sinusta ei ole, äläkä enempää aiheuta harmia ja mielipahaa muille, hillitse ittes, spede.

”Testaa henkinen ikäsi” -testisivuilla mainostettiin myös ”Testaa psykopaattisuutesi”-testiä. Enpä taida rohjeta kokeilla.
Taidan arvata, mitä testi kertoisi.

Omissa harhoissaan on ihan hyvä olla.
Todellisuus nyt niin kummoinen paikka muutenkaan ole.
Vaikkakin ainoa, mistä saa kunnon pihvin.

Normaali