Äiti on aina pihalla

Vaikka olenkin jo tällainen parasta ennen päivän ohittanut, olen myös murrosikää kohti käyskentelevän lapsen äiti. 12 vuotta kestäneen äitiyteni aikana olen ollut koko ajan ihan pihalla. Vaikka teoriassa tietää kaiken; vauvaiän vaativuuden, uhmaiän tarpeellisuuden ja vanhemmista irtautumisen pakon, on sitä silti käytännössä monessa (lue kaikessa) ihan noviisi. Ne jutut tulevat niin puun takaa ja yllättäen, että teoriat eivät käytäntöä auta.

Joku aika sitten, eräänä ihan tavallisena sunnuntaina lapseen iski minusta irtautumisen pakko. Sain osakseni ryöpytyksen, joka vetää vertoja poliitikkojen mediaryöpytykselle ja Vauva-lehden keskustelupalstojen kommentoinneille. Kaiken lisäksi syytökset kolahtivat oikeisiin kohtiin, juuri niihin piirteisiini, joista itsekin kaikkein mieluiten luopuisin. Lapset ne osaa! Kyllä tulevaisuuden kansa tietää!

Joitakin päiviä myöhemmin satuin soittamaan kummitädilleni. Juttelemme paljon mystiikasta ja nyt tuli puheeksi unet. Näen niitä todella harvoin niin että muistan, mutta ne mitä olen nähnyt, painuvat mieleeni syvänteisiin. Kerroin että olin nähnyt vain yhden unen ja se sijoittui lapsuuskotini maisemiin. Ajelin siellä autolla Kunniavuorentietä.  Siellä todellakin on sen niminen tie. Se kiertää saman nimisen vuoren ympäri. Matka keskeytyi, kun karhuemo ja sen poikanen tulivat murisemaan. Karhulapsi kiipesi auton konepellille ja karhuemo uhoili auton ikkunan takana niin että kitarisat näkyi. Minua ei kuitenkaan pelottanut, ihailin tätä luonnon ihmettä. Sain jotenkin auton käännyttyä ja palattua tietä takaisin. Varoitin muita menemästä sinne.

Kummitäti kertoi kerhuemon symbolisoivan äitiyttä. Tajusin saman tien, että uni oli minua varoittanut tästä tulossa olevasta reaalielämän kollapsista ja että selviäisin siitä(kin).

Nyt toivon kakkaunia. Ne kuulemma symboloivat rahaa. Jos näen kakkaunen, lottoan!

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s