Aika paitaansa kutakin

Se huono puoli vanhenemisessa on, että ei voi enää panna päällensä ihan mitä huvittaa niin kuin nuorempana. Nuorena kaikki vaatteet kävivät: tiukat, löysät, hihattomat, hihalliset, minit, maxit, kapeat ja leveät, lasketut tai nostetut vyötäröt.

Sitten vaihvihkaa ja samalla yllättäen käy niin, että näyttääkin tosi huonolta väärissä vaatteissa. Mitä tahansa ei enää voikaan päälleen laittaa. Epistä. Ja erityisen epistä on se, että vaate, jonka on joitain vuosia sitten ostanut ja joka on ollut omalle kropalle hyvä, on mystisesti kaapissaoloaikana muuttunut epäsopivaksi. Toisin sanoen, ei voi ostaa loppuelämän mekkoja. Sellaista ei ole. Kroppa muuttuu. Sen painopisteet muuttuvat.

Muutama vuosi sitten luovuin turkista. Se ei ollut ekologinen ratkaisu, vaan ulkonäöllinen. Tällainen viisikymppinen näyttää turkissa todellakin tädiltä sen huonossa merkityksessä.  Uskoisin että asia korjaantuu kymmenessä vuodessa. Sitten voin taas turkin päälleni laittaa, mutta tässä välissä on sellainen siirtymävaihe että ei käy, se ei kerta kaikkiaan käy. Tässä iässä turkki vanhentaa.

Nyt kaapissa kummittelee Samujin mekko. Kun ostin sen, mekon leikkaus toi mieleeni Laura Inglesesin ja minulle tuli siinä hyvin tyttömäinen olo. Nyt minulle tulee mummomainen olo, sanan huonossa merkityksessä. Leikkaus ei todellakaan nuorenna tämän ikäistä ihmistä. Mietin, möisinkö mokoman vai odottelenko kymmenen vuotta, sitten se on varmasti taas hyvä ja olo tyttömäinen.

Sama tilanne joidenkin kenkien kanssa. Minulla on remmikengät, jotka vasta muutamia vuosia sitten tuntuivat tyttömäisiltä. Nyt ne jalassa lookistani puuttuu vain rollaattori.

Epistä.

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s