Palaneen käryä

Nainenhan pystyy tunnetusti tekemään monia asioita yhtä aikaa. Eilen tein. Tuli todistetuksi että neljää asiaa ei kuitenkaan voi tehdä yhtä aikaa.

Linnoittauduin keittiöön, tavoitteena oli tehdä kerralla kaikki joulun makeat herkut sekä seuraavan päivän ruoka. Siis 1. leivoin pipareita, 2.tein vadelmajäähdykettä, 3.valmistin suklaa-granaatinsiemenneliöitä ja 4. paistoin jauhelihapihvejä.

Vähän ihmettelin, kun tuoksui palaneelta, vaikka piparit eivät olleet vielä valmiita ja suklaakin suli ihan sääntöjen mukaisesti vesihauteessa.

Minulla on todella huono hajuaisti. Siitä ominaisuudesta on yleensä elämässä pelkkää hyötyä, mutta tässä tapauksessa ei.

Palaneen haju vain voimistui entisestään ja heti kun lakkasin tuijottamasta uunissa paistuvia pipareita, tajusin että koko keittiö olikin sankan savun peitossa. Savua oli kuin Pekingissä. Jos meillä olisi keittiössä palovaroitin – niin kuin tietenkin kuuluisi olla – olisi piparintuijotukseni tyssännyt savusukeltajien syöksyyn, mutta nyt ei näin asiain laita ollut.

Olin laittanut mikroon valkosuklaan sulamaan. Siellähän se yhä pyöri. Keittiössä oli vain niin kova meteli, kun oli liesituuletin päällä ja radio möykkäsi joululauluja, että en enää siltä meteliltä erottanut mikron ääntä. Valkosuklaa oli muuttunut mustaksi, kovaksi hiilimöykyksi.

Vieläkin koko huusholli haisee pohjaan palaneelta. Joulun tuoksua.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s