Mielensäpahoittaja tapaninpäiväkävelyllä

Kyllä minä taas niin mieleni pahoitin, kun tapaninpäiväkävelylle lähdin ja viidennen kerroksen Charlotta oli joulupäivän iltana järjestänyt bileet ja nyt oli taloyhtiön ovensuu tupakantumppeja tulvillaan. Ennen vanhaan tupakat poltettiin sisällä kotona tai omalla parvekkeella. Nykyisin koti halutaan pitää siistinä ja savuttomana; siis rampataan rappukäytävässä, kolistellaan hissinovea ja suureen ääneen ovensuussa puhutaan ja poltetaan. Joulupäivänä. Härreguud!

Eikä tässä vielä kaikki, sanotaan ostoskanavallakin. Hengitin syvään, sanoin pari kertaa OMMMMNN ja jatkoin meditatiivista tapaninkävelyäni. Aurinko paistoi. Kumea, jumalaton pärinä, joka muistutti kaukaisesta kesästä. Harrikkamiehet olivat tapaninpäivän kunniaksi kaivaneet moponsa autotallien kätköistä ja lähteneet ajelulle.

Jostakin syystä harrikat edustavat minulle jotakin sellaista, mitä en kerta kaikkiaan voi, enkä edes halua, käsittää. Voin ymmärtää vapauden tunteen, mikä liittyy moottoripyöräilyyn, mutta en ymmärrä, miksi vapaudentunteesta pitää lähteä niin hirveä ääni. Tulee mieleen sketsihahmo ”kato mua, kato mua, tässä mä ajan, mulla on tosi-iso pyörä, kato mua!”

Kerran yritin asiaa kysyä työkaverilta, jolla oli Harrikka. Miksi siitä pitää lähteä sellainen ääni? Mies katsoi minua niin kuin naista katsotaan ja totesi, että sitä on vähän vaikea selittää, mutta se on vain niin mahtava fiilis, kun jalkovälistä lähtee sellainen mölinä. Että olisi vähän pliisua, jos kaasua vääntäisi, eikä mitään ääntä lähtisi. Mitäpä siihen sitten voisi sanoa. Miehet ovat Marsista. Eivät ainakaan yhtään mistään lähempää.

Kyllä minä niin toivoin että olisin jossakin hevonvitunhumpassa, missä ei tarvitsisi sietää toisenlaisia elämäntapoja eli siis muita möliseviä ja sotkevia ihmisiä kuin itseäni ja omia rakkaita läheisiäni.

Olisivat nuoretkin niin kuin minä, keski-ikäinen, joka pysyy sisällä, juhlii mieluiten niin että katsoo juhlia televisiosta kotiasussa ja menee ajoissa nukkumaan ja häirtsee muita vain kuorsauksellaan.

Jupisin ja itseni niin vanhaksi tapaninpäivänäkin taas tunsin.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s