Enkeli tuli vastaan ladulla

Meille on tullut vuosia Kunto+ lehti, vaikka emme ole sitä missään vaiheessa tilanneet. On sitä sitten tullut lueskeltua.  Epäilen, että lehti on Alexander Stubbin lempilukemistoa ja että hän on saanut siitä merkittäviä vaikutteita. Lehti on täynnä numeraalisia juttuja kuten: 4 asustetta, jotka kannattaa ottaa käyttöön, 3 hygieniavinkkiä kuntosalille tai 7 vinkkiä käsien ja jalkojen lämmittämiseen.

Viime numeron lisäosassa ”Lisää energiaa – 11 ohjetta, joista saat lisävirtaa”, kehoitettiin ajattelemaan kiitollisesti. ”Kiitollisuus on eräs rakentavimmista ajatuksista. Myönteisiin ajatuksiin keskittyminen levittää lämpöä ja energiaa koko kehoon.”

Minäkin olen tätä tietoista kiitollisuutta harjoittanut ja se kyllä parantaa elämänlaatua, kokeiltu on. Eniten mielihyväendorfiineja kokemukseni mukaan irtoaa kaikkein pienimmistä ja arkisimmista aiheista. Mutta asiaa pitää opetella, vähän samalla tavalla kuin lapselle opetetaan tunteiden tunnistamista, itseään voi opettaa tunnistamaan kiitollisuudenaiheita omassa elämässä.

Yksi asia, mistä olen kiitollinen on auringon pilkahdus keskellä kaamosta tai talvipakkasia. Jos silloin satun olemaan ulkona, pysähdyn, nostan kasvot kohti aurinkoa ja nautin auringon valosta, imen siitä energiaa ja olen kiitollinen.

Sunnuntaiaamuna lähdin murtsikoimaan lähipuistoon.  Kolmannella kierroksella aurinko tuli esiin pilvien takaa. Pysähdyin tapani mukaan hetkeksi nauttimaan auringosta ja olemaan kiitollinen. Jatkoin matkaa ja törmäsin enkeliin. Täydellinen metrinmittainen lumienkeli köllötteli ladun vieressä. Edellisillä kierroksella se ei siinä vielä ollut. Takaa hiihti minua nopeampi, väistin ladun viereen. Hiihtäjä jatkoi hiihtoaan ja sanoi mennessään : ”Kiitos paljon, kiitos paljon!”

Pyhän Henrikin kirkon kellot soivat messun päättymisen merkiksi.

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s