Ikäsherpa

Ihmisellä on hyvä olla noin 4-5 vuotta vanhempi ystävä, joka kertoo, mitä tuleman pitää. Minulla on tällainen ikäsherpa, joka hellästi mutta päättäväisesti ohjaa läpi ikäkriisien. Ikäsherpan kertoessa tulossa olevista ”oireista” pyörittelen silmiäni ja ajattelen mielessäni, no way, tuo ei minulle tule, huomatakseni hetken päästä että niinpä vain tuli. Viimeksi ikäsherpa kertoi limakalvojen kuivumisesta. Hän oli keksinyt purskutella iltaisin kookosöljyllä suutaan, jotta se ei yön aikana kuivuisi autiomaaksi. Sitä paitsi kookosöljy valkaisee hampaita.

Ikäsherpa pitäisi tulla mukana äitiyspakkauksessa. Äitiys tuo mukanaan monia hämmentäviä tilanteita, joissa ensikertalaisena on hoomoilasena. Aina ei tiedä, mistä on kysymys ja ihan pihalta löytää itsensä useamman kertaa. Äitiyssherpa voisi myös lohduttaa uutta äitiä sillä, että koliikki, uhmaikä, hampaiden puhkeaminen, huonosti nukutut yöt, kauppakiukkukohtaukset, haalarien pukemisvaikeudet, hampaiden pesuvaikeudet, yökastelut, imetysvaikeudet, toisten vanhempien oudot ja hämmentävät kasvatusperiaatteet, you-name-it, se kaikki on ohimenevää. Ihan kohta lapsi on armeijassa, sinua päätä pidempi, ja soittaa varmistaakseen, että sinulla on kaikki hyvin.

Näin jo äitiyden alkuvaiheessa syntynyt luottamus omaan henkilökohtaiseen sherpaan muuttaisi luonnettaan ja sherpasta tulisi luontevasti keski-iänkriisisherpa/vaihdevuosisherpa. Joissakin tapauksessa avioerosherpasta olisi hyötyä. Puhumattakaan uusperheäitiyssherpasta, sellaiselle olisi varmasti tarvetta uusperhekuviota pyörittäville. Eikä mummouskaan pelkkää päivänpaistetta liene, kyllä siihenkin sherpa olisi paikallaan.  Entäpä sitten omaishoitajasherpa?

Eiköhän se nyt tullut todistetuksi, että sherpat äitiyspakkaukseen!

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s