Erikoinen syntymäpäivä

Täytin 49 vuotta. Tuntuu laskuvirheeltä.

Syntymäpäivää vietin tällä kertaa varsin erikoisella tavalla. Tai ehkä se tarkemmin ajateltuna oli oikeinkin ikäiselleni sopiva tapa. Tein nimittäin testamentin. Eikä siinä vielä kaikki; ennen testamentin tekoa menin aamumessuun Helsingin Vanhaan kirkkoon, missä sain syntini anteeksi – taas.

Joskushan sitä kumminkin kuollaan, joten kyllähän se kannattaa ottaa vaihtoehtoisena tulevaisuudenskenaariona huomioon. Pyydellä syntejä anteeksi ja tehdä testamentti. Mutta oli kieltämättä dramatiikan tuntua ja vaikea keksiä kevyttä small talk’a kun istuu syntymäpäivänä lakimiehen luona allekirjoittamassa paperia, jota tarvitaan sitten kun minua ei enää ole.

Testamentin tekoa ja syntymäpäiviäni menimme juhlistamaan Nesteen huoltamolle pahvimukikahvilla. Samalla pestiin auto. Autopesuun oli jonoa. Vitsailimme, että onkohan tämä joku teleportaali, kun perä jälkeen autopesuun menee auto ja kun ovet jälleen avautuvat, autoa ei enää ole. Suunnittelimme, että mitä jos menisimme kauhistuneina sanomaan asiasta huoltoaseman myyjälle, mitähän tuumisi, soittaisiko valkotakkiset? Halvat on huvit tämän ikäisellä.

Mieheltä ja pojalta sain lahjaksi posliiniaasin. Se oli oikein mieluisa lahja. Olen uhonnut, että jos voitan lotossa, ostan navetan ja sinne aasin. Aasi on hieno ja väärinymmärretty eläin, jota pidetään tyhmänä, vaikka se oikeasti on vain arka. Nyt sain sitten aasinkaipuuseeni posliinisen sellaisen.

Navettatakki minulla jo melkein on. Aloin kutoa villatakkia ja siitä tulee niin ruma että lopettaisin, jos en olisi jo niin pitkällä että enää ei viitsi purkaa. Siitä tulee siis navettatakki. Vaikka ei minulla navettaa ole, vielä.

Vuoden päästä sitten toisenlaisissa tunnelmissa. Pistän päälleni paljettimekon ja vietän päivää skumppatätinä, for sure!

 

 

Normaali

2 kommenttia artikkeliin ”Erikoinen syntymäpäivä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s