Ehtymätön luonnonvara – oma tyhmyys

Minä hääräsin, haravoin, siivosin ja puunasin kaksi päivää ja yhden yön- enpä ole ennen klo 2.30 asti siivonnut, muissa asioissa valvonut kylläkin – mutta valmista tuli. Tarvittiin siihen buustiksi hyvät ja laadukkaat siivousjuomat, sen tunnustan. Ensi lauantaina voimme muuttaa mökille kesäksi. Paikat on kunnossa. Nostan häntääni.

Mutta kyllä korpesi: aina kun vein kottikärryllä ylikuormaa tunkiolle takapihalle näin, kuinka naapuritontilla istui omassa badenbaden -valtaistuimellaan matkailuautonsa edessä kullanruskea möhömahainen mies tölkki kourassaan. Voin arvata, kuinka mies mielessään surkutteli mökkiasujan onnetonta kohtaloa versus matkailuvaunun heveniä. Ja kieltämättä siinä ylikuormia kärrätessäni 26 asteen paukkuhelteissä ihan samaa mietin itsekin.

Yksin haravoidessa ja kärrätessä ehtii miettiä monia. Sitäkin mietin, että yksi luonnonvara on ehtymätön, nimittäin oma tyhmyys. On niin tyhmää yrittää saada mökillä kaikki kuntoon parissa päivässä, varsinkin kun ilma on sakeana männyn siitepölyä ja ruoho yltää jo polviin. Nämä hommat pitäisi tehdä huhtikuussa. Ja silti, joka samperin toukokuu löydän itseni tästä samasta kyömyä otsaan nostattavasta tilanteesta.

Niinpä buukkasin hyvämuistisen veljeni muistuttamaan minua ensi huhtikuussa, että nyt kannattaisi lähteä laittamaan mökkiä kesäkuntoon, ettei sitten taas toukokuussa tarvitse heittää noppaa burn outin, avioeron ja aivoinfarktin välillä.

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s