Tuliterapia

Juhannuskokko oli poltettu, väki poistunut itikoita pakoon tupaan, jäin itsekseni vielä hetkeksi makoilemaan terassin sohvalle. Kaipasin hiljaisuutta ja rauhaa. Olen riippuvainen hiljaisuudesta, väsyn hälyyn ja puheensorinaan ja sitähän tietenkin piisaa, kun isossa porukassa juhannusta vietetään.

PIM! HEUREKA! Sain ajatuksen. Kokko oli palanut loppuun, rannalla oli täydellinen hiillos. Piknik-koriin makkaraa, sinappia, olutta, mehua ja kaikki kynnelle kykenevät rantanuotiolle makkaran paistoon.

Olipa mahtava tunnelma. Sää oli mystinen, taivas harmaa, sää utuinen, lämmin ja kostea, meri oli peilityyni. Kökötimme siinä nuotiolla puoli kahteen asti yöllä. Lauloimme, nauroimme, höpötimme, nuorimmainen intoutui uimaan vaatteet päällä. Söin kaksi makkaraa! Oli hyvä tunnelma.

Tulen ääressä istumisessa on jotakin ikiaikaista kuin kuikan laulussa. Se on meidän, homo sapiensin, geeniperimässä ja selkäydinnesteessä. Nuotion ääressä on turva pedoilta, yhteisyys ja yhteisöllisyys, rauha. Nuotion ääressä kerrotaan kummitustarinat, salaisuudet ja sukusaagat, huolet ja haaveet.

Olisimme kaikki henkisesti hyvinvoivempia, jos viettääisimme useammin iltaa nuotion ääressä. Tuliterapia. Sopii kaikille kansallisuuteen, sukupuoliseen suuntautuneisuuteen, uskontoon tai ikään katsomatta. Lisäksi lähes ilmaista. Sikäli huono kaupallistaa. Vai pitäisikö alkaa myydä sellaisia tuliterapiapaketteja, jotka sisältäisivät nuotipuut ja sytykkeet, ruuat ja juomat sekä lauluvihon, missä nuotiolle sopivia värssyjä? Tai tuliterapiakursseja eri aihealueittain: Sytytä liekkiin parisuhteesi; Sammuta vihan kierre; Polta pois lapsuustraumat jne.

Saa käyttää.

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s