Viidenkympin keinutuoli

Sanotaan että ennen vanhaan tapana oli antaa 50-vuotislahjaksi keinutuoli. Asiassa on järkeä. Nyt, kun tuo vuosi lähenee ja alan muuttua selkärangattomaksi eli selkä on vuoroin alhaalta, vuoroin ylhäältä hajalla, rupean väistämättä pohtimaan missä ja miten nukun ja istun. Futonit lentää pihalle ja hankinnassa on se viidenkympin keinutuoli. Paitsi että en halua keinutuolia, haluan ergonomisen nojatuolin, missä kutoa ja lukea ja somettaa, joka keinuu ja pyörii ja missä ennen kaikkea on mahdollisimman hyvä asento. Toisin sanoen se on siis ruma.

Ysätävä vinkkasi, että etsimäni on Jetson. Ruotsalaisen Bruno Mathssonin vuonna 1966 suunnittelema tuoli. Eikä ole edes kovin ruma, oikeastaan ihan hieno. Kävin tänään vasta avatussa Galleria Esplanadin Boknäsin myymälässä ja sain kuulla ettei heillä ole enää ko tuolin edustusta. En halua osaa tuolia netistä, sillä etukäteen istumatta.

Täytynee jatkaa etsintöjä. Selkeä markkinarako tässä kyllä olisi huonekalusuunnittelijoille ja -valmistajille: hyvännäköinen, ergonominen nojatuoli naiselle.

Normaali

2 kommenttia artikkeliin ”Viidenkympin keinutuoli

  1. Hei,
    huomasimme, että haluat koeistua Bruna Mathssonin Jetson -tuolia. Iloksemme voimme kertoa, että jos maltat vielä joitakin viikkoja, pääset kokeilemaan Jetsonia livenä. Avaamme syksyllä Helsinkiin oman Showroomin ja laitamme sinulle kutsun avajaisiin.
    Aurinkoista syksyn alkua!
    DUX / Inger

    • Kiitos, Inger! Syntymäpäiviin on vielä kuukausia, joten maltan toki odottaa avajaisianne ja että pääsen tuolin koeistumaan. Hienoa, että Jetsonin jälleenmyynti Suomessa saa jatkoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s