Musta on tullu urheiluhullu

Siis minähän kuntoilen säännöllisesti. Kerran kymmenessä vuodessa. Ei vainenkaan. Kyllä ihan totta ja oikeasti olen melko urheilullinen ihminen. Mutta täytyy myöntää, että vuoden verran olen käynyt kuntosalilla kerran viikossa – miinus neljän kuukauden kesätauko – hampaat irvessä ja pakotettuna.

Kaikki alkoi siitä, että yritin näppärästi lyödä muutaman kärpäsen kerralla eli keksiä yhteistä tekemistä varhaisteini-ikäisen pojan kanssa ja samalla innostaa häntä urheiluun. Kuntosali on se, mikä poikaa kiinnosti.

Jostain kumman syystä kuntosaleille on ikärajana 15 vuotta. Nähtävästi on terveellisempää pelata tietokonepelejä kuin nostaa puntteja. Löysin kuitenkin yhteistyöhön suostuvaisen kuntosalin. Meille tehtiin kunto-ohjelma ja lupauduin käymään salilla yhdessä pojan kanssa ja valvomaan hänen suoritustaan. Tavallaan pojasta tuli kuitenkin minun personal trainer siinä mielessä että en olisi kyllä tullut lähteneeksi omin päin salille. Yritin peittää epäinnostustani ja siinä taisinkin kohtalaisesti onnistua.

Syyslomaa vietimme läntisellä Uudellamaalla. Poika halusi tehdä viikoittaisen kuntosalitreenin myös lomalla ja niinpä etsimme paikallisen salin. Se olikin sitten paras sali ikinä. Isot maisemaikkunat merelle. Laitteet viimeisen päälle. Muun muassa kuntopyörissä omat televisiot. Puhdasta. Ensimmäistä kertaa näin, kuinka salinhoitaja pesi jumppamattoja desinfioivalla pesuaineella! Oletteko ikinä nähneet jumppamattoja pestävän missään? Paikka oli puhdas ja raikas ja ilmava. Pukuhuoneet hienot, samoin sauna ja solarium. Tilaa oli, tunkua ei. Innostuin niin että ostin uudet treenipöksyt ja kymmenen kerran kortin tähän luksussaliin. Tällaistahan treenaamisen kuuluu olla. Ei mitään kärvistelyä hikisessä, likaisessa kellariluolassa heavy-musiikin raikaessa.

Lisäinnostusta sain lukiessani uusinta KuntoPlus -lehteä. Siinä sanottiin, että kuntosalitreeni on erityisen hyvää tekevää vaihdevuosi-ikäiselle. Vaihdevuosien aikaan rasvaa kertyy erityisen helposti vatsan seudulle. Pari kertaa viikossa kuntosalitreeniä ehkäisee tätä ilmiötä tehokkaasti. Myöskin lihasmassa alkaa tässä iässä kadota ellei asialle tee mitään. Meikä panee hanttiin. Olen eka salilla, ainakin tänään olin, vika tuskin koskaan, kun olen iltauninen.

Nyt otan tästä innostuksesta kaiken irti. Ennen kuin se lopahtaa. Innostuksilla on tapana lopahtaa. Sen tässä iässä jo tietää ihan kokemuksesta, ilman lehtien opastustakin.

Ps. Muuten se maailman paras kuntosali on Aquarius Sporting Club Inkoon keskustassa. Suosittelen!

 

 

 

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s