Sininen delfiini

Alkuvuodesta sattui hauska tapahtumasarja, josta en vielä olekaan kirjoittanut tähän foorumiin, mutta asia on syytä korjata.

Suvun nuorimmainen – Hurja-Jouko, Jokeri – täytti neljä vuotta ja mietin, mitä voisin ostaa Joukolle syntymäpäivälahjaksi. Muistin Joukon äidin kertoneen heidän viime syksynä tekemästään matkasta Ranskan Rivieralle. Olivat käyneet Monacossa Jacques Couesteau -merimuseossa. Jouko oli nähnyt merimuseon myymälässä sinisen delfiiniin ja olisi halunnut sellaisen ostaa. Se ei tietenkään käynyt päinsä. Perheessä on kolme alle kouluikäistä poikaa, ja jos kaikille ostetaan melkein metrin mittaiset delfiinit, ei matkalaukkuihin muuta mahdukaan. Sinne jäi delfiini ja Joukon sydän särkyi.

Syksyn mittaan Jouko oli puhunut delfiinistä ja sellaista oli yritetty löytää mm. Helsingin Merimaailmasta. Mutta eivät kelvanneet ne delfiinit Joukolle. Oli varmasti pettymys, että edes joulupukki ei kyennyt sellaista hänelle järjestämään.

Mutta minäpä pystyin.

Olin juuri ennen Joukon syntymäpäiviä lähdössä ompeluseuran lyhyelle matkalle Nizzan seudulle, missä yksi ompeluseuralaisista tätä nykyä asuu. Toimin siellä asuvan ompeluseuraystäväni kenkäkuriirina. Bootz ei jostain syystä suostunut toimittamaan saappaita Ranskaan, joten teimme niin, että kengät tilattiin  minulle Suomeen ja vein ne mennessäni. Samaan aikaan toisaalla eli siellä päässä ompeluseuraystäväni kävi Monacossa merimuseon myymälässä, ja löysi juuri oikean sinisen delfiinin, jonka toin tullessani Joukolle.

Olipa Joukon ilme näkemisen arvoinen, kun hän avasi syntymäpäivälahjaansa. ”Mä tunnen tän! Mä tunnen tän! Tästä mä olen haaveillut!”

Kerroin Joukolle olleeni kävelyllä Kaivopuiston rannassa ja näin siellä delfiinin uiskentelevan. Delfiini kertoi uineensa tänne Ranskasta asti ja etsi Jouko-nimistä poikaa. Tiesin heti, kenestä oli kyse ja otin delfiinin mukaani.

Oli oman elämäni huippuhetkiä olla toteuttamassa pienen pojan haavetta. Haavetta, jonka toteutuminen tuntui hänestä varmasti mahdottomalta.

Toivottavasti sininen delfiini muistuttaa Joukoa siitä, että tärkeistä haaveista kannattaa pitää kiinni.  Haaveet toteutuvat.

Joukon äiti kertoi, että sininen delfiini on nyt Joukon unilelu. Mitään sellaista hänellä ei aiemmin ole ollutkaan. Ei ole mikään kelvannut. Mutta sininen delfiini kulkee mukana, myös äidin ja isän sänkyyn, jos Jouko sinne keskellä yötä kömpii.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s