Raskas rasti

Nyt heitti elämä raskaan rastin. Omien syntymäpäivieni jälkeisenä päivänä on ystävän hautajaiset. Itken ilosta perjantaina, surusta lauantaina. Tulee olemaan suuria tunteita pienessä ajassa. Mietityttää, miten omat voimat riittävät.

Viimeiselle kerralla, kun näimme, annoin ystävälle kutsun syntymäpäivilleni, vaikka molemmat tiesimme ettei hän sinne elävänä tule. Sanoin, että sittenhän sinä ainakin pääset, jos kuolet.

Meillä oli tapana lähetellä toisillemme niitä mummokortteja, joihin on aina piirretty kaksi pulskaa mummoa erilaisissa tilanteissa, mutta aina iloisina ja elämästä nauttien. Suosikkimme oli se, missä mummot istuvat puun oksilla juomassa viiniä. Sen me ehdimme toteuttaakin, kun ystävä löysi keväällä koirapuiston läheltä puun, jonka oksat tulivat hyvin alas, puolen metrin korkeuteen. Teimme sinne retken, eväänä oli viiniä. Istuimme puun oksalla niin kuin ne kortin mummot.

Ystävän kuoleman jälkeen pesin ja silitin villahuivejani. Muistin, että yhdellä huiveista oli olemassa säilytysboxi. Päätin laittaa sen siihen, koska huivi ei ole tänä talvena ollut käytössä. Etsin laatikon komerosta ja yllätys oli suuri, kun laatikon sisällä oli mummokortti, jossa mummot viettivät syntymäpäivää. Etualalla oli iso kakku, missä kynttilöitä kymmenittäin. Olin sen kortin itse joskus ostanut ja laittanut sinne laatikkoon, että pysyy tallessa ja kunnossa ja sitten asian unohtanut. Nyt kun löysin sen, tässä tilanteessa ja ajankohdassa, minusta tuntui ihan siltä, kuin ystäväni olisi sen minulle kuoleman takaa antanut ja viestinyt, että tulossa ollaan!

Ehditään juhlia syntymäpäivät ja sitten seuraavana päivänä hautajaiset. Ne pidetään ystävän mökkipaikkakunnalla. Siellä on heillä suvun hautapaikka. En uskalla ajaa tunnetiloissa ja mielenliikutuksissa. Alla on ajokieltouhka, päätös siitä, meneekö kortti, tulee maaliskuun alussa. Nyt ei ole varaa nopeussakkoihin. Pitää yrittää hommata jostakin kuski hautajaisiin.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s