Tunnelingosta tupsahtaneena

Kyllä oli ihanat syntymäpäivät! Nyt ei etukäteisstressi harmita yhtään. Kaikki kannatti. Ihan kuin olisin joutunut positiivisuuden rulettiin, joka pyöritti minua yhden illan. Kuulin ihania asioita, näin rakkaita ihmisiä, talon täydeltä puheensorinaa, naurua ja iloa. Tunsin olevani hyväksytty, rakastettu, jopa ihailtu. Ihan sama, onko kaikki kuulemani tottakaan! Jokaisen pitäisi saada kokea olevansa pidetty ja rakastettu. Se on ihanaa! Se kantaa pitkälle ja pahojen aikojen yli. Olisipa kiva piipahtaa samoissa kemuissa uudelleen joskus kun olo on alavireessä.

Seuraava päivä oli erilainen. Lähdin hautajaisiin. Kaunista, surullista ja haikeaa. Mutta minusta tuntui, että kaikki edellisenä päivänä kokemani antoi minulle lisävoimia tähän päivään.

Kun saattue kulki läpi hautausmaan kohti hautapaikkaa, kirkonkellot soivat, aurinko paistoi, kuulin -tai olin kuulevani- edesmenneen ystäväni sanovan ”Tämänkin sain!” Niin hän sanoi monta kertaa viimeisinä viikkoina, kun aikaa tuli lisää. Hän ehti viettää pronssihääpäivää, joulun ja uudenvuoden. Ja totesi aina iloisesti yllättyneenä ”tämänkin sain!” Nyt hän sai kauniin hautajaispäivän.

Kaksi vuorokautta suuria tunteita. Tuntuu kuin olisin ollut valtavassa tunnelingossa. Nyt pyöritys on pysähtynyt ja olen vähän hämmentynyt ja sekaisin ja uupunut kaikesta kokemastani.

Olen mökillä, kuusten katveessa, peltojen keskellä. Täällä voin nyt toipua ja sulatella tapahtunutta. Liikkua luonnossa, lukea, kutoa ja saunoa. Ympärillä hiljaisuus. Vain kissan kehräys.

Elämä on matka, sanottiin yhdessä syntymäpäiväkortissa. Niin on. Elämä on matka juhliin, juhlamatka.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s