Shopping with Florens

Olin lukinnut Joponi Ateneumin kaiteeseen siksi aikaa kun kävin Gina Tricossa ostamassa metsänvihreät housut. Availin pyörän lukkoja, kun paikalle pelmahti kerjäläinen pahvimukinsa kanssa. Kaivelin takintaskusta sinne jääneet rovot naisen kuppiin, mutta hänpä ei siitä mihinkään lähtenyt vaan pyysi kymppiä ruokaostoksiin. Sanoin että ei minulla ole käteistä. Nainen ehdotti että jos mentäisiin Alepaan. En halunnut Alepaan. Sanoin että olen menossa Kasarminorin S-markettiin. Jos hän lähtee sinne kanssani niin voin ostaa ruokaa. Ajattelin että ei se sinne asti lähde. Mutta lähti se.

Niinpä sitten kävelimme Stockan ohi ja Espan läpi kohti Kasarmitoria. Minä talutin pyörää ja vierellä käveli Florens. Juteltiin niitä näitä niin kuin on tapana, kun yhtä matkaa mennään. Ajattelin, melkeinpä toivoin, että tulisi nyt joku tuttu vastaan. Esittelisin, että tässä on, kuule, Florens 27v. Romaniasta, ollaan shoppailemassa. Olisi ollut hauska nähdä, miten ihmiset suhtautuisivat.

Kerjäläiset ovat kuin kärpäset. Niitä siedetään, kun ei niille mitään voida. Ja yritetään olla huomaamatta. Jos niihin liikaa kiinnittää huomiota, niin rupeaa ärsyttämään entistä enemmän. Mutta ei ne ole kärpäsiä, ne on ihmisiä.

Mietin, että mitenkähän kallis reissu tästä tulee? Joudunko toppuuttelemaan? Mitähän Florens suunnittelee ostavansa? Tultiin kauppaan, otin ostoskorin ja lähdettiin kierrokselle. Florens oli hyvin hintatietoinen. Ja määrätietoinen. Hänellä oli selkeästi mielessä, mitä haluaa. Pikku tomaatteja rasiallinen, grillattu kana, ranskanleipä ja punainen maito. Teki mieli sanoa, että ei nyt tullut ihan terveellisintä valittua, mutta ehkä se ei ole oleellista, jos haluaa saada vatsansa täyteen.

Kun ohitimme karkkihyllyn, sanoin että eiköhän osteta vähän suklaata. Florens valitsi Snickersin. Kysyi, voiko ottaa kolme. Sanoin, että voi. Ostokset maksoivat 13 euroa. Alle kympin olisi ollut ilman suklaapatukoita ja kymppiähän Florens siellä Ateneumin kulmilla pyysi.

Maksoin ostokset, Florens kiitti ja lähti. Toivotin hyvät jatkot. Kävi mielessä että olisi pitänyt ottaa kimppaselfie. Olisin laittanut Instaan, minä ja Florens shoppailemassa. No ehkä ensi kerralla sitten.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s