Trust me, I am a good citizen

Kohta on rangaistus suoritettu. Sunnuntaina päättyy ajokielto ja maanantaina voin hakea kortin poliisiasemalta. Nopeasti meni viisi viikkoa. Harmillisen huonot pyöräilykelit on kyllä ollut. Ei mitenkään kauniin keväiset. Pääasiassa tuulta ja sadetta. Eniten ongelmia on aiheutunut ruokakaupassa käynnistä, kuten etukäteen arvelinkin. Murrosikäinen poika syö hirveästi, ja edelliseen kirjoitukseen viitaten en itsekään taida jäädä siinä suhteessa toista huonommaksi. Jääkaappi tuntuu olevan aina tyhjä. Jos haluaa käyttää hyväkseen tarjouksia ”kaksi vessapaperirullapakkausta yhden hinnalla” on pyöräkuorma äkkiä täysi. Näytän samanlaiselta kuin pyöräilijät kehitysmaiden miljoonakaupungeissa ylisuurine kuormineen, paitsi että minulla on kumisaappaat ja pipo ja heijastinliivi.

Hauskoja tilanteitakin on ajokortittomuus aiheuttanut. Meinasin mennä äänestämään ennakkoon. Äänestän aina etukäteen, kun en voi tietää, mikä fiilis varsinaisena äänestyspäivänä. Eihän se onnistunut kelakortilla. Olemme lähdössä kevätretkelle Viipuriin ja viisumia varten passi on toimitettu lähetystöön. Oli tilannekomiikkaa ilmassa, kun selitin äänestysvalvojalle, että olen kyllä ihan kunnon kansalainen, nyt vain sattui niin että ajokortti on poliisilla ja passi venäläisillä. Trust me, I am a good citizen.

Kyllä tulee olemaan juhlava hetki, kun saa taas auton virta-avainta kääntää. Voi jummijammi, lähden oitis ajamaan, ajan ruokakauppaan ja ostan isot määrät vessapaperia ja vichy-vettä ja maitoa ja kissanhiekkaa ja kaikkea muuta hankalasti kannettavaa ja painavaa.

ps. Hiihtolomalla aloittamani Haapsalun shaali alkaa olla valmis. Reunapitsiä viimeistelen. Ajattelin antaa shaalin anopille syntymäpäivälahjaksi. Täyttää toukokuussa 85. Viipurista meinaan ostaa lisää lankaa ja aloitan heti uuden urakan. Ensi vuonna kummitäti täyttää 80 ja kaksi ystävää 50. Saavat mummohuivit kaikki, jos Luoja suo eli innostus ei hiivu.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s