Mammografiassa

En ole kirjoittanut pitkään aikaan, kun luulin kohta kuolevani ja päätin kirjoittaa vasta sitten kun homma on selvä.

Yhteiskunta kutsui mammografiaan, minähän menin. Jo kohta tuli kutsu saapua uudestaan, tällä kertaa 3D-kuvaukseen, minähän menin. Ei ehtinyt vierähtää muutamaa päivää pidempään, kun jälleen puhelin soi ja pyydettiin tulemaan takaisin, tällä kertaa ultraäänikuvaukseen.

Tässä vaiheessa rupesin jo itsekin kyselemään, että mikä mörkö siellä tississä nyt oikein luuraa? Joku rypäleinen muodostelma siellä oli. Lääkäri kysyi, että onko ollut oireita. Sanoin, että ei ole, että tämä löydös on ihan teidän oma keksintönne, ei ollut minun idea tänne tulla. Sanoin, että ottakaa saman tien koko tissi pois, en tarvitse. Siihen keskelle voi piirtää jonkun nännin. Lääkäri sanoi, että hän on röntgenlääkäri ja saattaisi saada aikaiseksi sen verran rouheaa jälkeä, että jos nyt vain otetaan paksuneulanäyte. Niin tehtiin. Lääkärin poistuttua kysyin hoitajalta, että näyttikö syövältä. Hoitaja sanoi, että ei niistä näe päälle päin. Samanlaista mössöä ovat.

Pahaksi onneksi osui pääsiäinen siihen väliin ja patologitkin viettävät sitä tai ainakin lomailevat. Niinpä sitten odottelin pari viikkoa tuloksia. Siinä ehti hyvin suunnitella hautajaiset ja jakaa mielessään tavaransa. Ajattelin että dramaturgisesti oma kuolema kyllä sopisi tähän kohtaan hyvin. Vastahan oli syntymäpäivät, joten hautajaisvieraat olisivat jo valmiiksi toinen toisiinsa tutustuneet.

Tänään lääkäri soitti, heti kuulin äänensävystä, että hyviä uutisia olisi. Ei ole syöpää, joku kokkare siellä vain on, äffällä alkoi, en painanut mieleeni, kun niin iloitsin etten vielä kuolekaan.

Eteenpäin siis, sanoi mummo lumessa.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s