Itseaiheutettu

Tällä viikolla oli Helsingin Sanomissa pikku juttu tieteellisestä tutkimuksesta, jossa oli tullut ilmi, että meditaatio lisää narsismia ja epäempaattisuutta niihin taipuvaisilla ihmisillä. Uutinen linkittyi mielessäni uusimassa Annassa (nro 20) olevaan Karita Tykän haastatteluun.

Karita aloittaa ja lopettaa päivänsä meditaatioon. Hän laittaa turkoosin kiven otsalleen, kuuntelee kehonsa tuntemuksia ja sanoo mielessään ”Minä rakastan sinua, Karita!” Sen jälkeen Karita treenaa ja syö viherpirtelön. Päivä jatkuu repsahtamatta itseään kuunnellen ja toteuttaen päättyen iltameditaatioon. ”Kukaan ei vaadi minulta niin paljon kuin minä itse”. Vuonna 2002 Tykkä joutui kolmeksi päiväksi sairaalaan juotuaan liikaa vettä ja elimistön suolatasapainon romahdettua.

Jutun mukaan Karita vertaa itseään sipuliin, jota on kuorittu kerros kerrokselta: ”Aikanaan pääsen ehkä ytimeen”. Artikkelin perusteella minua vähän pelottaa, mitä sieltä ytimestä löytyy.

Ystävä lähetti minulle muinoin osuvan kortin. Siinä oli piirros tytöstä, jonka t-paidassa oli teksti: God, save me from myself! Kortti oli varsin osuva. Säästin sen ja pidän muistutuksena siitä, kuinka me itse olemme omien ongelmiemme pääaiheuttajia. Nyt olisi aika Karitan ystävän lähettää Karitalle sellainen samanlainen kortti.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s