New Karis-look

Poika lähti viiden päivän ruotsinkielen leirille Karjaalle. Olin käynyt paikkakunnalla edellisen kerran noin kymmenen vuotta sitten. Muistin, että kävelykadulla oli kiva, pieni vaateputiikki, mistä silloin muinoin ostin punaisen Odd Molly neuletakin. Odd Molly oli kymmenen vuotta sitten uusi tuotemerkki, enkä ollut siihen aiemmin törmännyt. Muistan vielä epäröineeni, ostaisinko punaisen vai sinisen, minulle ei ollut mitään punaista. Mies kannusti. Niinpä tein. Ostos kannatti. Takki on edelleen käytössä, tosin oudon pieneksi kutistunut ja kovassa käytössä kulahtanut.

Jostain syystä Karjaa vaikuttaa minuun rohkaisevasti. Onko ruotsinkielisen ilmapiirin vaikutusta vai mikä, kun uskalsin ostaa punaisen takin. Tällä kertaa heittäydyin uhkarohkeaksi hiusten suhteen. Tilanne tuli täysin puun takaa, niin sanotusti.

Vaatekauppa sijaitsee kävelykadulla, joten pysäköin auton sivukadulle kampaamon eteen. Hetken mielijohteesta marssin kampaamoon ja varasin ajan iltapäiväksi. Kampaamon nimi oli Salon Monica, ja sisällä kampaamossa oli vanha rouva, jonka oletin olevan itse Monica, ja jonka ajattelin tukkani operoivan. Vähän rupesi hermostuttamaan. En suhtaudu kovinkaan optimistisesti kampaamoihin, yleensä olen pettynyt. Melkein rupesi kaduttamaan. Mitä jos hiukset menevät ihan pilalle ja sitten näytän koko kesän ihan PRO (= nuorisokieltä, tarkoittaa Perseestä Revittyä Oravaa).

Toisaalta lähtökohta oli surkea. Hiukset olivat kasvaneet yli äyräidensä, jopa niin että ensimmäisenä kesätyösunnuntaina eräs vakiohahmo ei ensi alkuun tunnistanut minua lainkaan. Katsoi pitkään ja sanoi sitten, että ovatko hiukseni jotenkin uudella tavalla. No tavallaan. Ne ovat ihan holtittomassa kunnossa. Täytyy sanoa, että tässä rupsahtamisiässä näyttää entistä rupsahtaneemmalta, jos tukka on huonosti. Siis rohkeasti Salon Monicaan.

Vanhasta daamista ei näkynyt jälkeäkään. Paikalla oli nuorempi mies. Ikinä koskaan hiuksiani ei ole leikannut mies paitsi kerran. Olin silloin kolmekymppinen, ja nuori kampaamopoika rouvitteli ja teititteli. En muista, minkälaiseksi hiukset laittoi, mutta tätittelystä kauhistuneena en enää sinne paikkaan palannut.

Nyt rupesi jännittämään vielä enemmän. Toisaalta, eikö juuri mies olisikin paras näkemään piilossa uinuvan kauneuteni, ja saamaan paremmat puoleni esiin? Ehkä ongelmani kampaamoissa johtuukin juuri siitä, että ne leikkaa aina nainen? Jos tämä onkin sukupuolikysymys? Päätin antaa miehelle mahdollisuuden. Osittain myös siksi, että en kehdannut karata. Ja onhan hiukset kuitenkin lopulta uusiutuva luonnonvara.

Kannatti. Hiukset onnistuivat oikein hyvin. Teini kommentoi asiaa sanomalla, että en näytä ollenkaan niin rupsahtaneelta kuin ennen. Kokemuksesta innostuneena varasin ajan hiuksia kosteuttavaan käsittelyyn. Kampaaja sanoi, hiusteni olevan sellaisen tarpeessa.

Nyt minulla on uusi Karjaa-look: kampaus ja sieltä vaatekaupasta ostamani vihreä pellavatunika ja harmaata kynsilakkaa. Näytän niin aidolta raaseporilaiselta, että paikallisessa Liddlissä minulle puhutaan ruotsia. Ja visst.

Ps. Vieläkin mietityttää kampaamon nimi. Miksi Monica, jos kampaaja on mies. Oliko Monica sen miehen äiti?

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s