Sähkö on uusi bensa

Pojalle ostettiin alkukesästä sähköpotkulauta. Tunnustan, olen lainannut, luvalla ja ilman. Mahtava peli. Ylämäessä pitää pari kertaa potkaista, että jaksaa meikäläisen kiskoa mäen päälle. Monet lapsoset olen tehnyt kateelliseksi käydessäni vekottimella kyläkaupassa. ”Isi, katso, minäkin haluan tuollaisen?” kaikuu takana. Ja isi katsoo. Vielä minunkin perääni miehet katsovat, kiitos sähköpotkulaudan.

Viimeksi vastaantulevat pikkupojat pysäyttivät pyöränsä kesken alamäen minut ja potkulaudan nähdessään. Huusin ohikiitäessäni, että ”mahtava vekotin, ostakaa tekin!

Uskon, että sähkö on tulevaisuuden bensa. Meillä on aurinkopaneelit katolla ja lataamme kulkuneuvot ilmaisella aurinkoenergialla. Tarvitsemme pienet kulkuvälineet kaupassa-, työssä- ja koulussakäyntiin. Perheautoilla ajamme vain silloin kun siihen tarvis.

Mutta, mutta. Suunnittelijat ovat nyt vähän jäljessä. Mielestäni näitä sähkökäyttöisiä vekottimia suunnitellaan liikaa vanhat mielessä. Niistä tehdään eläkeläismopoja tai skootteri-look-alikeja. Nyt pitäisi aloittaa suunnittelu alusta. Tehdä erilaisia sähköisiä kulkuvälineitä eri kohderyhmille.

Yritän siis vääntää rautalangasta, että juuri minulle – keski-ikäiselle naiselle – ei ole suunniteltu sopivaa sähköistä kulkupeliä. En ole tasapainon menettänyt vanhus, en tarvitse kolmipyöräistä vanhusversiota. En ole teini, jolla ei ole mitään kuljetettavaa. Yleensä, jos lähden liikkeelle, menen asioille ja minulla on jotakin vietävää tai tuotavaa. Sähköisellä potkulaudalla voi kuljettaa sen minkä selkäreppuun mahtuu. Edes eläkeläiskolmipyörässä ei mielestäni ole tarpeeksi tavaratilaa kauppaostoksia varten.

Gogoro on sähköskoottereiden Tesla. Tyylikäs ja moderni. Minä pidän modernista, koska oma fyysinen olemukseni on väistämättä retro. Mutta siinäkään ei ole mitään, mihin edes käsilaukkunsa laittaisi. Ainakaan kuvan perusteella. Olisiko istuimen alla? Mihin näillä vekottimilla mennään, jos mitään ei voi olla mukana? Taivaaseenko? Muuta paikkaa en keksi, mihin ei tarvitse mitään mukaan.

Ei auta kuin odotella, ja odotellessa ajella pojan sähköpotkulaudalla vähin kantamuksin. Ja jos joku sähköskootterityöryhmä haluaa kuluttajanäkemystä, olen valmis!

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s