Keski-ikäisten kertauskurssit

Nyt olisi sellainen elämysinnovaatio kun keski-ikäisten kertauskurssit. Melkein kaiken voisi kerrata. Alkaa unohtua: kielioppi, ruotsin epäsäännölliset verbit, matematiikasta puhumattakaan!  Mikä ihmeen kuutiodesi! En ole ikinä kuullutkaan! Onneksi oma lapsi on yläasteella. Siinä sivussa tulee asiat tutuksi itsellekin uudestaan.

Erityisesti tykkään historiasta. Nuorena kokonaisuuksia ja syy-seuraussuhteita on vaikea hahmottaa, mutta tällä perspektiivillä historian käsittää paljon paremmin. Näkee kokonaisuudet, tapahtumat eivät ole irrationaalisia ihmiskunnan oikkuja. Voi yrittää ymmärtää, miksi kävi niin kuin kävi. Sellaisen yleisen päätelmän voi historiaa lukeneena ainakin tehdä, että  jos joillakin alkaa mennä liian huonosti ja toisilla taas liian hyvin, siitä ei hyvää seuraa. Tulee sota tai vallankumous tai muu hirveä verilöyly ja sitten on pakka ihan sekaisin ja kaaos, giljotiinit ja kaltereiden ovet kolahtelevat ja päitä tippuu.

Rippikoulukin olisi mielenkiintoista kerrata. Tietenkin päivitettynä keski-ikäiselle sopivaan muotoon. Tarkoitan että ei mitään kerrossänkyjä ja superlon-patjoja homeisessa leorikeskuksessa. Ripari järjestettäisiin jossakin tasokkaassa erämaahotellissa. Jokainen saisi nukkua omassa huonessaan. Ei sitä tässä iässä vieraiden pieruja viitsi haistella eikä kuorsausta kuunnella. Omat on erikseen.

Iltaisin istuttaisiin leirinuotiolla, laulettaisiin kitaran säestyksellä nuotiolauluja. Päivisin pohdittaisiin kristinuskon perusteita ja myös muiden uskontojen perusprinsiipit olisi hyvä kerrata.

Autokoulustakin voisi olla kertauskurssi. Monilla on saattanut jäädä ajot vähiin, olisi hyvä palautella mieliin liikennemerkkejä. Ja opetella renkaan vaihto.

Eikä olisi pahitteeksi yhteiskuntaopin kertauskurssi. Asiat on pikkasen muuttuneet sitten viime kerran, läänit hävinneet. Ensiapukurssin kertaus olisi ihan ensiarvoisen tärkeää.

Käsityötunnitkin olisi paikallaan. Sukan osan kutoa ja siihen saan kantapäänkin aikaiseksi, mutta ompelukoneeseen ei välttämättä lanka pujottaudu oikein. Puhumattakaan että osaisi kaavoista jotakin ommella.

Ylipäätään taitaisi olla joju emäntäkoulu ihan paikallaan käydä tässä vaiheessa. Esimerkiksi siivousvälineet ovat kehittyneet ihan huikeasti viime vuosina. Varmaan luuttuaisin kontallani lattioita ellei suntiokoulutukseen olisi sisältynyt lyhyt siivoustekniikoiden opetusjakso ja siellä tuli tutuksi uudenlaiset mopit. Marssin oitis siivoustarvikekauppaan ja ostin kotiin ammatilaisvempaimet. Niillä sujuu siivous.

Siis opistot, uusi kurssikokonaisuus: keski-ikäiksen kertauskurssit.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s