Asiakasilta

Pankki kutsui sijoitusiltaan. Tarjolla olisi oktoberfest-tyylistä iltapalaa ja tietoa sijoittamisesta. Ensimmäinen kiinnosti. Harvoin on tarjolla ilmaista ruokaa ja juomaa, ämpäreitä useammin, joten päätin ilmoittautua mukaan.

Keräsin lautaselle krakovanmakkaraa lisukkeineen, mutta makkaran syöminen seisoaltaan haarukalla ja veitsellä on kyllä mahdoton homma, niinpä zoomasin pöytäseurueita ja huomasin baaritiskiä lähimmässä neljän hengen pöydässä olevan yhden tuolin vapaana. Kysyin pöydässä istuvilta rouvashenkilöiltä, oliko paikka vapaana ja saatuani luvan, istahdin siihen.

Syötyäni ja juotuani viinilasilliseni, kysäisin rouvilta, haluaisivatko he kenties lisää, aion hakea itselleni. Kyllä! Siitä se ilta sitten lähti.

Rouvat osoittautuivat varsin virkeiksi +80-vuotiaiksi. Ja janoisiksi. Santsattuani juomat rouville muutamaan otteeseen, vanhin rouvista otti loppuillaksi ohjat käsiinsä, olin kuulemma liian hidas noutotehtävissä. Vanharouva piti siitä edespäin huolen siitä että meidän pöydässämme eivät lasit tyhjentyneet.

Juttu luisti. Kävimme läpi sienestyksen ja marjastuksen ihanuudet ja haasteet, mikä on näppärin konsti tappaa kyy (vanhanrouvan mielestä moukari), horoskooppimerkit (vesimiehiä ja kaloja oltiin), vitamiinit (D on tarpeellista, muut turhia, paitsi sinkki flunssaan), mökkeilyasiat eli sen kun muuttolinnut lähtevät ja on niin pimeää, että ei enää uskalla mennä puuceehen ja on pissattava ämpäriin ja sitten tajuaa, että kyllä on aika lähteä mökiltä kaupunkiin, ja se on vaikeaa, eikä meinaa sopeutua. Meillä oli mummeleiden kanssa paljon yhteistä ja hauska ilta.

Jossakin vaiheessa pankin edustaja yritti käydä houkuttelemassa infopöytien ääreen, mutta sanoin, että enpä taida tulla, tulin vain iltapalalle tänne. Vanhojen rouvien oli kyllä tarkoitus mennä metsäsijoittamisesta kertovaan infoon, mutta jäi heiltäkin menemättä.

Pois lähtiessämme mummelit halasivat minut ja sovittiin että sama paikka ja aika ensi vuonna. Jos kutsutaan. Epäilen.

Hoipertelin ratikkapysäkille ja siellä oli omaa ratikkaansa odottamassa tarjoilija, joka oli illan aikana kerännyt meidän pöydästämme tyhjät mukit. Tunnistin miehen ja tervehdin häntä. Mies kertoi olevansa jo eläkkeellä, lähemmäs seitsemänkymmentä, mutta tekevänsä yhä keikkahommia tarjoilijana, kun se on niin kivaa ja mieltä virkistävää, erityisesti tällaisissa asiakastapahtumissa. Hän kertoi että kuukausitulot ovat yli kuusitonnia. Hyvä eläke pitkältä työajalta ja siihen keikka-ansiot päälle.

Omat kuukausituloni ovat murto-osa tarjoilijan tuloista. Enkä usko, että pöytäseurueeseeni hoiva-alalla työuransa aikoinaan tehneet mummot, jotka olivat tulleet paikalle lääkärimiehiensä kutsuilla, olivat hekään mitenkään suurituloisia. Parhaiten ansaitseva pankin asiakastilaisuudessa oli meille tarjoillut tarjoilija. Asetelma oli koominen.

Loppuhuipennus illalle oli vielä edessä. Yöllä heräsin, naamaa poltteli. Kasvot olivat tulipunaiset. Olin saanut allergisen reaktion. Menin jääkaapille ja lusikoin kylmää, maustamatonta luonnonjugurttia kasvoille. Se rauhoittaa ja viilentää allergisen reaktion. Ja otin histamiinin.

Outo juttu. Sain samanlaisen reaktion vuosi sitten. Myös silloin olin ollut asiakastapahtumassa. Erään kauppakeskuksen tilaisuudessa, missä tarjolla oli ollut ilmaista skumppaa. Olin ostanut silkkihuivin ja yritin halpuuttaa sitä juomalla mahdollisimman paljon skumppaa. Mitä enemmän joisin, sitä halvemmaksi huivi tulisi. Sillä seurauksella että sain allergiareaktion kasvoihin. Iho oli punainen ja turvoksissa pari päivää.

Olen siis allerginen ilmaiselle viinille ja/tai asiakastilaisuuksille. Harmi. Juuri kun olen alkanut viihtyä niissä.

 

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s