Jouluaddikti

Joulu alkaa näkyä. Kaupan valmis riisipuuro on pakattu punaiseen joulukääreeseen!

Jouluaddiktina tämä on minulle vaarallista aikaa. Pienikin annos joulua saattaa johtaa repsahtamiseen. Joulu iskee päälle kokonaisuudessaan kertalaakista. Siinä jouluputkessa mennään sitten jouluun asti. Lopputuloksena on yliannostus joulua.

Nyt täytyy malttaa pitää joulukoristeet kaapin ylähyllyllä vielä tämä kuukausi. Jos aloittaa liian aikaisin, kyllästyy jouluun jo ennen joulua.

Sitä paitsi, vielähän minulla on sukulaislapsille pitämäni halloween-juhlan jäljiltä kurpitsat, pääkallot ja muut luut esillä. Ehkä pitää ensin korjata kummitukset pois joulun tieltä.

Tai sitten ei.

Sattumalta katsoin pätkän Neljät häät Amerikassa/Austariassa, en muista missä. Siinä yhdellä morsiusparilla oli halloween-teemaiset häät. Eri juhlia ristiintaulukoimalla syntyisi vaikka juhannusteemainen joulu, laskiaisteemainen äitienpäivä, hautajaisteemainen syntymäpäivä tai vapputeemainen pääsiäinen.

Nyt en oikein innostu tästä. Pidän lakritsasta ja pidän pizzasta, mutta lakritsipizza ei uskoakseni olisi hyvää. Tänään kaupan kylmähyllyssä  näin jo lakritsijugurttia. Joku mixing-boom on käynnissä.

ps. Kaivoin roskiksesta riisipuuron kartonkikuoren. Ajattelin tarkistaa, että minkälainen se tarkemmin katsoen oikein oli. Eihän siinä ollut mitään joulusta! Pakkaus oli punaisempi kuin normaalisti, lautasen vierellä havunoksa ja käpy, ja piirroskuvituksena talvinen kaupunkinäkymä lumisateineen ja lumiukkoineen. Mutta ei mitään varsinaisesti joulusta. Jouluaddikti selvisi säikähdyksellä. Mutta tässä nähdään, miten vahva addiktioni on! Näen joulun valoa pimeyden keskellä niin kuin janoinen keitaan aavikolla.

pps. Oli siinä sittenkin joulua. Nimi oli saanut etuliitteen ”Joulu”! Huomasin, kun vein kartonkijätteitä roskiin.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s