Hyvää lähimmäisen päivää!

Päiväkodeissa pohditaan, tohditaanko viettää isänpäivää. Katselin netistä videoklippiä, jossa haastateltiin päiväkotilapsia kyseisestä aiheesta. Asia ei tuntunut heitä stressaavan. Yksi sanoi että hänellä on kyllä isä, mutta he eivät vietä isänpäivää. Toimittaja kysyi syytä. Lapsi vastasi että eivät he muista viettää sitä. Toiselta lapselta toimittaja kysyi, tietäänkö tämä, mikä lähimmäinen on. Poika vastasi, että ei ole katsonut ikkunasta.

Amerikkalaiset lähettävät toisille joulukorttien asemasta Season Greeting -kortteja, vuodenaikatervehdyksiä, kun eivät halua loukata toisiaan joululla. Eihän aina voi olla varma, mikä vastaanottajan vakaumus on. Suurimpia juhlia siellä on ei-uskonnolliset, kaupalliset juhlapäivät: Halloween, Valentines Day, Thanksgiving ja Black Friday. Samaan suuntaan ollaan menossa täälläkin.

Siinä vaiheessa, kun aamuvirkku ei kehtaa enää toivottaa toisille hyvää huomenta, kun ei tiedä, jos se vaikka loukkaa aamuäreää, ja tyytyy sanomaan vuorokaudenaikatervehdyksen, siinä kohtaa minulla menee herne nenään.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s