Hyvä pössis, paitsi politiikassa

Jotenkin on sellainen tuntuma, että yhteiskunnassa on tällä hetkellä hyvä pössis. Yhdysvaltojen entinen Suomen suurlähettiläs ostaa varikon, ja tekee siitä paikan start-up yrityksille ja kaupunkilaisille. Turisteja virtaa Suomeen huonosta säästä ja pimeydestä huolimatta. Heille rakennetaan luxusmajoitusta, lasikattoisia igluja, missä voi katsella tähtitaivasta ja revontulia. Talous on nousussa. Uusia yrityksiä syntyy ja vanhat kasvaa.

Ainoa osa-alue, mihin hyvä pössis ei ole levinnyt on politiikka. Tai siltä ainakin kansalaisesta tuntuu. Loputon sote. Omien etujen ajamista. Kukaan ei ajattele koko kansakunnan etua, meitä kaikkia. Jokainen vetää köyttä omaa napaa kohti. Toisten mollaamista, tahallista väärinymmärtämistä, tahallista loukkaamista ja loukkaantumista.

Olisi hienoa, jos politiikan tavoitteena olisi kansalaisten onnellisuus ja hyvinvointi. Eikö sen pitäisi olla? Jos kaikkia päätöksiä alettaisiin miettiä siltä pohjalta, että lisääkö vai vähentääkö päätös ihmisten onnellisuutta.

Kuulin jostakin että Nokian Renkailla kokeiltiin lama-aikana kuuden tunnin työpäivää. Kaikki pitivät siitä, sekä työntekijät että työnantaja. Tuotanto kasvoi, koska töitä tehtiin kahdessa kuuden tunnin työvuorossa entisen yhden kahdeksantunnin sijaan. Uskoisi että kuuden tunnin työpäivän jälkeen olisi vielä aikaa ja voimia laadukkaaseen vapaa-aikaan : ystävyyssuhteiden vaalimiseen, perheelle, puolisolle, lapsille, omille vanhemmille. Kansakunnan kokonaisonnellisuus lisääntyisi.

Poliitikot eivät ajattele niin, sen sijaan kikyiltiin lisää työaikaa.

Ainoa valonpilkku politiikassa on Seppo Kääriäinen. Mies joka nukkuu samassa huoneessa, missä on syntynyt. Lapsuudenkodissaan syvällä Savon sydämessä. Sympaattinen mies. Lähettelee aamuin illoin twiittejä, missä ei ole mitään pahaa kenestäkään eikä mistään. Kääriäisestä oli kiva juttu viikonlopun hesarissa. Olisipa kiva jos Suomella olisi sellainen presidentti, joka lähettäisi kivoja, positiivisia, sympaattisia, kannustavia, tsemppaavia twiittejä kansalaisille aamuin illoin. Anti-Trump.

Seppo Kääriäinen presidentiksi! Positiivista pössistä politiikkaan!

Älkää poliitikot – pliis – dropatko meidän hyvää tunnelmaa.

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s