Valmiina itsenäisyyspäivään

Viimeiset kuusi vuotta olen ollut töissä itsenäisyyspäivänä, mutta tänä vuonna en ole. Sekös tuntuu hyvältä, vielä kun on nämä satavuotissysteemit. Eilen tempauduin tunnelmaan ja aloin suunnitella, miten päivän vietän.

Suomen liput, kaksi kappaletta, on jo aseteltu paikoilleen: toinen ikkunalle, toinen kahvipöytään. Sinivalkoiset juhlakynttilät ovat sytyttämistä vaille valmiit, ja äidin vanha kansallispuku nostettu esiin. Aion pukea sen päälleni. Mainostoimistoaikoina minun oli tapana pukea se päälleni töihin itsenäisyyspäivän aattona. Sen jälkeen puku on roikkunut käyttämättä kaapissa. Ajattelin tuunata sitä vähän modernimmaksi versioksi laittamalla jalkaani valkoiset legginsit ja Karhun siniset lenkkarit. Harmittaa että en ostanut tuohesta tehtyä iltalaukkua. Näin sellaisen syksyllä pop-up kaupassa. Tuohilaukku sopisi hyvin kansallispuvun kanssa.

Pukeudun kansallispukuun jo tänä iltana ja menen kello yhdeksäksi lähimpään karaokekuppilaan. Lehdessä luki että karaokepaikoissa lauletaan iltayhdeksältä Kuoppamäen Sininen ja valkoinen, Kari Tapion Olen suomalainen ja Maamme-laulu. Aion osallistua.

Jo eilen kävin hakemassa Stockmannilta Suomi 100 -leivoksia, kolme erilaista. Kakkukahvit juodaan tänään iltapäivällä. Lehdessä luki että se on suositus. Tänään iltapäivällä kello 14 kaikki juovat kahvit. Tosin meillä juodaan kahvit vähän myöhemmin, koska kello 14 olen kahdeksanvuotissyntymäpäivillä.

Itsenäisyyspäivän aamuksi olen ostanut paistovalmiit karjalanpiirakat. Paistan ne aamupalaksi munavoin kanssa nautittavaksi. Päiväkävelyn  voisi tehdä Kasarmintorille katsastamaan uutta Valon tuoja -patsasta tai sitten Hietaniemen sankarihaudalle.

Marskin Vorschmack on ostettu ruuaksi. Se on kätevää ja herkullista. Valmiina säilykepurkissa. Jälkiruuaksi leipäjuustoa ja lakkahilloa.

Presidentin itsenäisyyspäivävastaanotto katsotaan kotisohvalta, tietenkin! Sitä varten on ostettu kotimaisia juustoja, Väinö valkohomejuustoa (Väinö oli myös edesmenneen isäni nimi) ja Valion Juhlajuustoa ja hapanta perinteistä ruisleipää.  Veikkaan että rouva Jenni Haukio pukeutuu myös kansallispukuun. Ja lopuksi, iltakymmenltä huomenna kiivetään Tähtitorninmäelle katsomaan ilotulitus. Näin on tarkoitus.

Yritin myös järjestää sinistä juhlavalaistusta olohuoneen ikkunan taakse, mutta se ei oikein onnistunut. Vielä. Tässä on vielä aikaa tämä aamupäivä paneutua valaistusasiaan.  Jos kerran Colosseum, Riion Kristus-patsas ja Saana-tunturi valaistaan siniseksi niin kyllä  pitäisi oma kotikin siniseksi saada!

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

ps. Musiikki meinasi unohtua. Pitää kaivaa esiin vanha cd missä suomalaisuuden perussävelet. Syvä iskumme on, viha voittamaton, ei armoa, ei kotimaata… jne

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s