Ollaan vain ihmisiä

Tämän päivän Hesarissa on juttu Aleksista, joka odottaa vauvaa. Aleksi on alkujaan tyttö, mutta sukupuolenkorjausoperaation jälkeen mies ja nyt raskaana. Ensimmäistä kertaa Suomessa mies odottaa lasta.

Aluksi ajattelin, että kyllä on nämä sukupuoliasiat nykyään monimutkaisia ja ongelmallisia.  Ja aiheuttavat paljon monenlaista mielipahaa. Sitten mieleeni tuli ratkaisu: miksi ylipäätään määritämme sukupuolen? Miksi on niin tärkeää luokitella ihmiset miehiksi ja naisiksi? Ollaan vain ihmisiä. Jos lopettaisimme sukupuolen määrittämisen, jokainen saisi olla mitä on, ja mennä naimisiin toisensa kanssa, ilman muiden jupinoita.

Tyttöyttä ja poikuutta ei silti tarvitsisi lopettaa. Eikä naisellisuutta tai miehekkyyttä. Saat olla naisellinen, saat olla miehekäs, riippumatta syntymäsukupuolesta.

Ainoa ongelma on uimahalli ja julkiset saunat. Ne ei kyllä toimi ilman mies/naisjakoa. En halua saunoa alasti tuntemattoman miehen kanssa, joka ulkoisesta miehisyydestään huolimatta kokee olevansa nainen, ja tulee siksi naisten saunaan. Ei hyvä.

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s