#iagree

Tänään Helsingin Sanomissa oli fiksu mielipidekirjoitus Erkki Lyytikäiseltä, Espoosta: ”Huippu-urheilua ei ole syytä tukea”. Olen samaa mieltä.

Huippu-urheilu on kaupallista toimintaa ja sellaiseksi jääköön. Se voi toimia sponsori-, televisiointi- ym.varoin. Urheilurahat pitäisi käyttää kansan liikkunnan tukemiseen, erityisesti nuorten, vanhusten ja pitkäaikaissairaiden liikunnan edistämiseen.

Erkki Laatikainen kirjoittaa ”Huippu-urheilua ei tarvita edes kansakunnan kasvojen kohotukseen. Se aika on onnellisesti ohitettu”. Amen. Näin on. Huippu-urheilu kansantunnon kohottajana edistää vääränlaista nationalismia.

Huippu-urheilu ei ole terveellistä eikä aina eettisesti hyväksyttävää. Siihen liittyy paljon lääkkeiden väärinkäyttöä, dopingia ja vilunkipeliä. Se ei edistä kansalaisten liikkumista, päin vastoin passivoi heidät sohvan pohjalle katsojan rooliin. Sankarimyytillä saadaan toki uusia lapsia lajin pariin. Mutta huippu-urheiluun tähtäävä harrastustoiminta ei ole edes lapsen kehitykselle hyväksi. Liikuntaa tulisi harrastaa lapsena monipuolisesti.

Huippu-urheilun tukeminen on ok, jos valtakunnan rahakirstu on ääriään myöten täynnä, mutta näin ei taida olla. Tästä kohdasta voidaan säästää ja/tai ohjata rahat urheilun harrastustoimintaan, mikä edistää kansalaisten hyvinvointia ja terveyttä.

Hyvä, Erkki, kun otit tämän asian esille! Kuka sitten oletkin.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s