Varikolla

En kyllä ymmärrä, miten kukaan selviää auton kanssa ilman ystävää, puolisoa, veljeä,  tai jotakin lähimmäistä, joka autoista jotakin tietää! Minä ainakin olisin tuhonnut autoni monta kertaa, tai ainakin aiheuttanut kalliin autoremontin silkkaa tietämättömyyttäni.

Onneksi minulla on isoveli. Tosin turhan kaukana, mutta etäneuvonta puhelimitse toimii hyvin. Minulla on muutenkin tapana soitella veljelle autoa ajellessa. Nappikuulokkeilla tietenkin, Niin nytkin. Valittelin, että onpa kumma, kun ei lämmityslaite ole toiminut koko matkalla Inkoosta Helsinkiin. Ihan vähän ennen Helsinkiä vasta alkoi lämmintä puskemaan. Veli siihen että oletko tarkistanut jäähdytinnesteen? Että minkä? Mikä jäähdytinneste? Missä?

Totta tosiaan. Jäähdytinneste oli ihan alarajalla. Etänä isoveli opasti että jäähdytinnestettä on kahta väriä; punaista ja sinistä. Pitää ostaa samanväristä ja sitä täydentää säiliöön. Mutta säiliötä ei missään tapauksessa saa avata, vasta kun moottori on jäähtynyt. Muuten sisällöt lentää naamalle.

Tämä oli ensi kerta kun törmäsin näppärään värikoodistoon autoasioissa. Se onkin kätevä tapa luokitella. Viineissäkin on punaista ja valkoista. Jäähdytinnesteissä siis punaista ja sinistä. Helppoa!

Ihan toinen on tilanne moottoriöljyjen suhteen. Ne luokitellaan erilaisin kirjain- ja numeroyhdistelmin. Omani käyttää SAE 5W-20. Paitsi sitä ei myydä missään, joten SAE 5W-30 käy myös, jos siinä on joku tietty numerokirjainyhdistelmähyväksyntämerkintä, jota en muista. Eikö olisi kätevämpi, jos moottoriöljyä olisi myös eri värisiä. Väristä nekin olisi helpompi muistaa.

Kun nyt kerran olin avannut nokkapellin, sitä en tee kovin usein, sen huomaa siitäkin, että siellä oli paljon syyslehtiä jemmassa, päätin tarkistaa myös moottoriöljyn. Se onkin toimpiteenä tutumpi juttu. Toisin kuin jäähdytinneste, moottoriöljy taas pitää tarkistaa nimenomaan silloin kun moottori on kuuma. Muuten se antaa väärän tulkinnan todellisesta tilanteesta.

Tikku tökätään pohjaan ja katsotaan, onko tarpeeksi öljyä. No ei ollut. Ilmankos autoon oli jo monta kertaa käynnistettäessä ilmestynyt teksti Oil change required. Olin siitä kerran soittanut huoltoonkin, mutta koska öljyt oli vaihdettu viime keväänä, eikä kilometrejä ollut vielä tullut kovin paljon, tulimme siihen tulokseen, että ei ole syytä öljynvaihtoon. Ei tullut mieleenkään, että auto olisi halunnut lisää öljyä! Nähtävästi sillä ei ole sellaista repliikkiä, joten autoparan on aina vain vaadittava öljynvaihtoa, ei se ressu osaa muuta sanoa.

Lisäsin öljyä muutaman desin verran. Mutta en saanut mittatikkuun mitään merkintää. Lisäsin vielä. Velipoika varoitteli puhelimessa, että liikaa ei saa laittaa, siitä voi mennä moottori rikki. Korkeintaan litran verran. Lisäsin öljyä suurin piirtein litran, mutta en vain saanut mittatikkuun mitään jälkeä syntymään.

Koska matka kulki ohi Jeep-huollon, poikkesin pihaan. Autokorjaamomiehet on sitten mukavia. Ihan oma rotunsa. Siellä, samoin kuin rengasliikkeissä, saa oikein hyvää palvelua, kun ymmärtää ottaa oikeanlaisen naisasiakkaan roolin. Täytyy olla vähän avuton, vähän tyhmänoloinen, miehistä auto-opastusta kaipaava, pieni flirtti ja huumori ei ole haitaksi. Iällä ei ole väliä. Ja niin kuin ulkomailla tykätään, jos osaa maan omaa kieltä, sama juttu korjaamolla: jos naisihminen kertoo ihan itse öljyä autoon lisänneensä, niin palvelu paranee. Rooli päälle vain.

Esitin asiani oikealla asenteella haalarimiehelle, joka oitis jätti omat hommansa ja lähti oitis kurkkaamaan konepellin alle. Voi ihmettä! Mies kun tökkäsi mittatikun pohjaan niin jo vain näkyi mitassa jälki: öljyä oli runsain mitoin. Ihmettelin, että miten minä en ollut saanut siihen tikkuun mitään jälkeä. Olin tökkinyt sitä ihan väärään paikkaan. Mies näytti taskulampulla että siellä kolossa on sellainen pieni putki, mihin sen tikun pitää osua. Jos ei osu siihen putkeen, ei tule tulosta! Voi ihmettä! Minä olin sitä ihan summamutikassa tökkinyt. Ei ihme ettei onnistunut.

Lopuksi kysyin haalarimieheltä, että mikä tätä autoa oikein vaivaa? Jäähdytinneste  oli loppu ja samoin moottoriöljy. Onko sille tullut vaihdevuodet vai mikä, kun kaikki elinnesteet yhtäkkiä yhtäaikaa loppuvat?

”No sitä nyt on autoissakin- kaikenlaista…” mies mumisi ja painui takaisin pajalleen partaa hieroen ja onnellisena siitä, että sai avutonta naisihmistä auttaa.

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s