Puolueellinen

Lapsuudenkodissa puhuttiin paljon politiikkaa. Jopa niin paljon, että nuorena ärsytti. Isä oli oikea uutisten ja ajankohtaisohjelmien kommentaattori. Isä ajatteli asioista täysin eri tavalla kuin mikä oli vallitseva mielipide 70-luvulla ja mitä linjaa myös media tuolloin ajoi. Isä oli mediakriittinen ennen kuin se sana oli olemassakaan. Häneltä opin, että asioista voi ja saa ajatella eri tavalla, pitää muodostaa oma näkemys, ei mennä lauman mukana.

Vaikka politiikka nuorena kyllästytti, aikuiseksi kasvettuani nautin poliittisista keskusteluista nyt jo edesmenneen isäni kanssa. Pidän myös kaikista vaaleista. Silloin televisiosta tulee mielenkiintoista katsottavaa. Nytkin olen katsonut kaikki vaalitentit sekä Yleltä että Maikkarilta. Harmi, että tärkeistä asioista puhutaan monesta eri näkökulmasta vain vaalien aikaan. Mielenkiintoista perehtyä eri katsantokantoihin, ja perusteluihin näkemysten takana.

Liityin eilen Puolueeseen. Toisin sanoen jätin jäsenanomuksen. Vielä en tiedä, onko minut hyväksytty jäseneksi. En ole koskaan ollut minkään  puolueen jäsen, eikä ajatus ole koskaan juolahtanut mieleeni, kunnes viime syksynä pikkutunneilla juhlissa ystävä kiskaisi hihasta keittiöön ja sanoi, että eiköhän liitytä Puolueeseen. Ja minä sanoin niin kuin Laura Voutilainen jossakin biisissä ”No, hitto, miks´ei!”

Asia jäi pikkutuntipuheiksi. Kunnes eilen ykskaks, niksnaks päätin tehdä sen. Suosittelen muillekin. Tutustukaa puolueiden missioihin, visioihin, tavoitteisiin ja arvoihin. Etsikää puolue, jonka arvot vastaavat omianne ja liittykää. Parlamentarismi ja demokratia tarvitsee onnistuakseen fiksuja äänestäjiä. Ei sinne tänne poukkoilevia protestiäänestäjiä, joiden tehtävä on vastustaa ja laittaa kapuloita rattaisiin.

Eläköön demokratia! Eläköön erilaiset mielipiteet, sanavapaus ja tasa-arvo!

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s