Hautajaismekko

Järjestelin vaatekaappia. Poistin kaikki liian pieneksi jääneet vaatteet. Nostan kädet pystyyn ja luovutan, minusta ei enää tule S- eikä varsinkaan XS-ihmistä, M’nkin kanssa ollaan kiikun kaakun. Koko 38 saa kaapistani kadota.

Niinpä jouti myyntiin myös Noolanin ihana villamekko. Sitä on käytetty vain kerran seitsemän vuotta sitten. Ostin mekon isäni hautajaisiin. Oli kylmä helmikuu ja hautajaiset olivat Keski-Suomessa, siellä oli paukkupakkaset. Kylmää puuhaa laskea kukkia hautausmaalla.

Muistan vieläkin sen tunnetilan, minkä vallassa mekkoa kaupungilta etsin. Sadattelin mielessäni tehtävän hankaluutta. Halusin lämpimän mustan mekon, missä on hyvä olla. Lopulta löysin tuon Noolanin villamekon. Se tuntuu siltä kuin päällä olisi kokovartalovillasukka. Niin turvallinen ja lämmin olo! Juuri oikea hautajaismekko.

Kaikki nämä vuodet mekko on ollut kaapissa käyttämättä. Nyt en voi sitä enää käyttää paitsi koon myös sen takia, että minulla on aina kuuma. En voi käyttää mitään villavaatteita, villatakki on ainoa mahdollinen, sen voi nopeasti riisua pois, mutta villapaidat ja -mekot ovat tässä elämänvaiheessa turhakkeita. Ehkä sitten joskus kymmenen vuoden päästä taas voin tuntea kylmyyttä.

Laitoin mekon Tori.fi palstalle ja se löysi ostajansa heti saman tien. Illalla sitä tullaan hakemaan.

Äsken tajusin että tänään on isän kuolinpäivä. Juuri tänään 2.2. seitsemän vuotta sitten hän kuoli ja isän hautajaisiin ostin sen mekon.

Sanotaan, että elämä menee seitsemän vuoden sykleissä. Ainakin pätee tähän mekkoon. Tunnen pientä haikeutta luopua siitä. Mutta aika aikaansa kutakin. Ja ehkä juuri tämä merkkipäivä on oikea hetki.

Toivottavasti uusi omistaja saa pitää sitä hieman iloisemmissa tilanteissa.

ps. Olisipa hyvä olla sellainen aikuisten äitiyspakkaus. Se sisältäisi kaikki oleelliset vaateparret, niin kuin hautajaisvaatteen. On nimittäin raskasta lähteä vaateostoksille niissä tunnelmissa. Siksi jokaisella keski-ikäisellä pitäisi olla sopivaa päälle pantavaa valmiina vaatekaapissa hautajaisia varten. Parasta on, jos löytyy hautajaisvaate sekä kuumaan kesäpäivään että talveksi. Villamekon ahdistavan ostokokemuksen jälkeen olen pitänyt huolen siitä että omasta kaapistani löytyy aina sopivan kokoinen hautajaismekko.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s