Siivoustaktiikoita

Huonoin taktiikka on se, että jättää siivoamatta ja odottaa kärsivällisesti että joku muu siivoaisi. Muu ei siivoa. Muuta ei ole. Muu on mielikuvitusolento.

Olen vitsaillut, että jos minun pitäisi piilottaa jotakin perheeltä, siihen olisi yksi takuuvarma piilo: siivouskomero. En ole koskaan nähnyt muiden avaavan sen ovea.

Perjantaipullo on keino nro kaksi. Se sopii varsinkin tässä edellä mainituissa tapauksessa, jos kukaan muu ei käytä siivouskomeroa. Silloin sinusta voi tosin tulla siivouskaappijuoppo. Eräs ystäväni käyttää viinisiivoustaktiikkaa. Ikävä ja suuritöinen viikkosiivous sujuu sutjakkaasti, kun palkintona on välihuikka punkkua.

Itsekin olen käyttänyt viinitaktiikkaa kesämökin kuntoonlaittosiivouksessa keväällä. Se on niin suuritöinen homma että siihen en ryhdy ilman viinipulloa ja Fazerin vadelmasuklaalevyä. Toimii!

Sekin on oma taktiikkakysymyksensä, siivoaako koko huushollin kerralla vai osaprojekteissa. Itse olen jälkimmäisen siivoustavan kannattaja. Ahdistun ajatuksesta että on erillinen siivouspäivä.

Yläkerrassa on sellainen. Joka lauantaiaamu siivooja(t) saapuvat paikalle ja alkaa kuulua imurin hurina ja kolina. En tiedä, mitä talonväki tekee aina lauantaiaamuisin. Ihailen järjestelmällistä elämäntapaa, mutta se ei sovellu meille, olemme elämäntavoiltamme erilaisia.

Suosituin siivoustekniikkani on multitasking -siivous. Se tarkoittaa sitä, että samanaikaisesti siivoaa, urheilee ja leipoo. Leipominen on tuskaista hommaa äkkinäiselle ihmiselle, koska siinä pitää vähän väliä odottaa. Ensin pitää odottaa että vesi jäähtyy tarpeeksi, että siihen voi liottaa hiivan, sitten taikinaa pitää kohottaa, sitten sämpylöitä pitää kohottaa ja paistumista pitää sekä vahtia että odottaa.

Leipominen sopii siivouksen kanssa hyvin yhteen. Taikinan nousemista odotellessa voi käydä imuroimassa, pyyhkimässä pölyjä, moppaamassa, jynssäämässä kylpyammetta. Kun tähän settiin vielä yhdistää urheilun eli imuroitu olohuoneen matto on ihanan puhdas ja siinä on kiva tehdä vatsalihasliikkeet ja lankutukset.

Ajoitus on mutitasking- siivouksessa kaiken a ja o. Vasta kun viimeinen sämpyläpelti on uunissa, mopataan keittiö. Lopputulos on siisti keittiö, kiinteä vartalo ja tuoreet sämpylät!

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s