Ihana Pii

Kirjoittajaidolini on edesmennyt pakinoitsija Pirkko Pii Kolbe, joka piti muinoin palstaa Helsingin Sanomissa. Hänellä oli mainio sarkastinen, humoristinen, oivaltava tyyli. Jos jonkun kalifin paikalle tahtoisin, olisi se juuri Piin pakinapalsta. Sellaista ei tosin enää ole, harmi.

Olen tavannut Pirkko Kolben.  Oikeastaan monta kertaa. Tein hänelle töitä, siivosin Piin huushollia Haagassa joskus vuosina 1991, 2 tai 3. En muista tarkkaa vuotta. Se oli 90-luvun lama-aikaa. En saanut harjoittelijapaikkaa copywriterinä mainostoimistosta sitten millään, joten perustin yhden naisen toimialapalvelun Tmi Stuntin, sloganini oli ”Teen mitä vain, paitsi väkivaltaa, väärin tai huorin”. Kirjoitin hauskan myyntikirjeen itsestäni ja lähetin sitä sinne sun tänne, mm. ihailemalleni Pirkko Pii Kolbelle Helsingin Sanomiin.

Pii otti yhteyttä, sanoi tarvitsevansa siivoojaa. Niinpä rupesin käymään hänellä siivoojana. Kylläpä se olikin huusholli! Huh, huh. Kaikenlaisia pinoja siellä täällä. Paljon kirjoja. Jääkaappi täynnä ruokaa, myös pilaantunutta, muistan miettineeni mihin asti valtuuteni riittävät, voinko heittää mielestäni vanhentunutta ruokaa pois. Tiskipöytä tursusi pesemättömiä astioita. Kyllä siinä hommaa riitti!

Lopetin toimialapalvelun pitämisen, kun pääsin valtiotieteelliseen tiedekuntaan lukemaan viestintää vuonna 1994, siihen kohtaan taisi tyssätä yhteistyö Piin kanssa.

Toissapäivänä lainasin kirjastosta Piin tyttären Laura Kolben äidistään kirjoittaman kirjan. Se oli ollut mielessä lukea jo pidemmän aikaa. Pirkko Kolbe jäi eläkkeelle Hesarista juuri samana vuonna 1994, kun aloitin viestinnän opiskelun.

Olisikohan pitänyt opiskella loppuun asti? Tyssäsi sataan opintoviikkoon. Jos olisin valmistunut, olisinko voinut saada Piin paikan pakinoitsijana? Nyt kirjoittelen täällä nettiavaruudessa mielikuvituslukijoille. Höpötän, horisen ja jorisen joutavia itsekseni tai kaikille kolmelle kaverilleni.

Turha jossitella. Ei pidä katsoa taakseen, käy pian kuin Lootin vaimolle, muuttuu suolapatsaaksi.

Ehkä pitää ottaa itselle uusi slogan käyttöön: Mene nyt, mennyt.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s