Äkkilähtö lähelle

Otin äkkilähdön etelään.

Tai oikeastaan länteen. Länsi-Uudellemaalle. Huomasin parin päivän kolon, otin kattilallisen itse tekemääni hernekeittoa evääksi ja lähdin.

Menomatkalla pysähdyin ostamaan linnuille ruokaa; ämpärillisen talipalloja ja pussillisen auringonkukansiemeniä. Itselleni ostin paketin hapankorppuja, Mustaleima-juustoa, Minea-mintunlehtijuomaa, kokeeksi kauramaitoa (oli hyvää), Tescon -siemenhedelmäkeksejä, Goodien tyrnilakritsisuklaata (hirveän hyvää) ja Kharisma-kahvia. Ostan sitä nimen takia, mutta on se hyvänmakuistakin.

Ensin piti tehdä lumitöitä, etsiä polku saunalle. Laittaa vedet päälle. Se oli ongelmallista, koska kellarin ovi ei avautunut, oli jäätynyt jumiin. Piti mennä kellariin keittiön lattialuukusta. En tykkää. Pelkään hiiriä. Ainoa asia maailmassa, mitä pelkään. Kellarissa on hiiriä, en ole kyllä nähnyt, mutta olen nähnyt papanoita, täytyyhän ne jonkun kakkiakin. Sain vedet päälle.

Tänään kävin hiihtämässä. Itse tein ladun. En nähnyt ketään, mutta näin jälkiä; hirven ja jäniksen ja yhdet oudot, mietin minkä eläimen ne oikein ovat, kunnes tajusin että ihmisen!

Söin taas hernekeittoa ja hapankorppua ja lopun suklaan.

Kuuntelen ylenaikaista monolla kuuskajaskari neljätoistametriä sekunnissa, sandsöö kolme, harmaja kaksitoista.

Kaminassa tuli. Polttopuita ei ole pilkottu tarpeeksi, rengillä on ollut selkä kipeä, vaikutukset alkavat näkyä.

Jahka jaskan, lämmitän saunan. Ehdottomasti ennen kun tulee liian pimeää. Hämärän aikaan on paras.

Saunan jälkeen laitan kasvonaamion, teen you tubesta meditaatioharjoituksen. Luen kukkasohvalla vanhoja Voi Hyvin ja Country-living -lehtiä. Joitakin lehtiä ei kannata heittää pois, niitä voi lukea aina uudelleen. Sohvapöydälle katan pannullinen rooibos-teetä, mukiksi valitsen jonkun kuninkaallisaiheisen, ehkä kuningatar Elisabethin. Villasukat jalassa, lihakset raukeina on hyvä olla.

Hernekeittoa on jäljellä yksi annos, sitten on lähdettävä. Mutta se on vasta huomenna.

Yhden naisen kahden päivän retriitti.

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s