Melkein terve sielu melkein terveessä ruumiissa

Lehdessä oli Tepon 70-vuotishaastattelu. Vai oliko se Matin? Menee aina sekaisin nämä Matti ja Teppo, kumpi on kumpi, ja onko sillä edes väliä, niin yhteenkasvaneita tuntuvat olevan. No se ei nyt ole asian pihvi. Jäi haastattelusta mieleen päivänsankarin huomio, että nykyisin lääkekaappi on baarikaappia kattavampi varustukseltaan.

Samantapaiseen huomioon olen tehnyt itsekin; käyn nykyisin useammin apteekissa kuin alkossa. Se on kätevää sikälikin että apteekki on puolta lähempänä. Apteekissa tulee poikettua usein, vaikka ei minulla ole edes mitään sairauksia, pieniä vaivoja vain. Erityisesti kutinaa: kutittaa päänahasta, niskasta, rintakehästä, selästä, reisien sisäpinnasta, navasta ja silmäripsien juuresta, muutamia keskeisiä paikkoja mainitakseni. Tervaa en ole vielä kokeillut, kaikki muu on testattu.

Noin kolme kuukautta sitten heräsin eräänä sunnuntaiaamuna puristavaan tunteeseen rintakehällä. Arvelin saaneeni sydänkohtauksen. Mutta ei se ollutkaan sydänkohtaus. Vatsamuhkurat litistävä, vartaloa muokkaava alusasu oli juuttunut rintakehän kohdalle myttyyn ja aiheutti ahdistavan tunteen. En ollut saanut sitä yöllä pois. Oli jäänyt siihen jumiin. En ollut myöskään saanut piilolaseja päästä, joten hetken aikaa ehdin luulla ihmeparantuneeni likinäöstä.

Sitten muistin olleeni syntymäpäivillä.

Ystäväpariskunta vietti syntymäpäiviään, toinen täytti 50 ja toinen 49. Olipa mainiot juhlat! Nautin illan aikana asiaankuuluvat ruokajuomat ja nähtävästi vähän reippaalla kaatokulmalla seurauksista päätellen. En kehu saavutuksella.

Mutta ei mennyt yhtään hukkaan! Heti toivuttuani ”sydänkohtauksesta” päätin tehdä oikaisuliikkeen  ja aloittaa uuden harrastuksen: terveelliset elämäntavat. Nyt nurkkakaapin viinipönikän paikan on vallannut Fermix-maitohappobakteerijuoma, joka on  samanlaisessa pakkauksessa kuin laatikkoviini. Sitä pitää ottaa aamuisin kaksi desiä tyhjään vatsaan. Fermix on hirveän pahaa, joten sen täytyy olla todella terveellistä. Tosin enää se ei maistu niin pahalta kuin aluksi. Työkaveri arveli että se johtuu siitä että elimistön hapan-emästasapaino on saavutettu. Voi olla.

Lisäksi käytössä on pakurikääpäjauhe. Sitä juon vajaan teenlusikallisen per päivä. Sain joululahjaksi. En tiedä, mihin se vaikuttaa, mutta se ei ole niin pahaa. Oikeastaan vähän lakritsanmakuista. Ruokajuomaksi pueerh-teetä. Se laskee kolesterolia ja on muutenkin terveellistä ja ihan kelvollista ruokajuomaa. Pullotan sen jääkaapiin viilenemään. (Vichyn juoni piti lopettaa, kun se alkoi närästämään. Ennen join 1,5 litraa vichyä päivässä, oi niitä aikoja.) Iltaisin 50 ml beaty shottia, joka sisältää hyaluronihappoa ja kollageenia. Sekin on pahaa, vaikka tuoteselosteen mukaan hyvää ja persikanmakuista. Mutta mitäpä ei nainen tekisi.

En tiedä, onko näillä tököteillä ollut mitään vaikutusta mihinkään. Peilistä tuijottaa ihan sama naama. Ehkä vähemmän punakka kuin ennen. Mutta eipä ainakaan rintakehää purista aamuisin!

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s