Taloja tavaroineen, uutta asuntokauppaa

Jännä miten siivoaminen ei ole enää vain siivoamista. Erilaiset siivoustrendit seuraavat toinen toistaan. Ensin tuli konmari, jossa tarkoituksena on siivota kaikki turha ja mielihyvää tuottamaton tavara pois. Seuraavaksi kuolinsiivous. Siinä ideana on siivota omat nurkat siihen tapaan, että jälkipolvilla on helpompaa. Jättää niin sanotusti pöytä tyhjäksi.

Mutta entä jos jättäisi siivoamatta? Voisiko siitä tulla trendi? Perustelut tässä:

Ystävä kertoi, että hänen miehensä oli aikoinaan perinyt isoäitinsä talon. Mies ei ollut siellä kuitenkaan käynyt sen koommin kun mummo kuoli. Kun nuoripari sitten alkoi seurustella, mummon talo tuli puheeksi ja he lähtivät sitä katsomaan. Kaikki oli niillä sijoillaan. Voiveitsikin tiskaamattomana yhä tiskipöydällä. Ihan kuin mummo olisi lähtenyt kaupassa käymään.

Nuoripari otti talon haltuunsa, alkoi viettää siellä lomia ja viikonloppuja. Se oli kuulemma tosi kätevää. Kaikki oli valmiina. Jos vaikka tarvitsi santapaperia tai hakaneulaa tai kirvestä jossakin sellainen aivan varmasti oli, kun vain osasi avata oikean komeron.

Niinpä kun paikat autioituvat, mummoja ja pappoja kuolee, kuolinsiivouksia tehdään, tavaroita viedään kaatopaikalle ja kirpputoreille, voisikin olla uusi, raikas ajatus että koko kämppä myytäisiin tavaroineen päivineen ensiasunnoksi. Kaikki olisi valmiina. Ei tarvitsisi alkaa kerätä astiasarjoja ja aterimia. Se olisi oikeasti ekologista. Nuoripari voisi itse päättää, mitä pitää, mistä luopuu.

Itse asiassa tämä on oikeastaan jo keksitty ja oikeasti ikivanha idea. Tähän maatilojen sukupolvenvaihdokset perustuvat. Mutta asian voisi siis laajentaa koskemaan ihan tavallisia asuntoja ja taloja tavaroineen. Myynti-ilmoituksissa olisi erikseen osio ”Taloja tavaroineen”. Ehkä näistä asuntokaupoista voisi saada jopa verovähennystä, koska toiminta olisi ekologisesti kannustettavaa.

 

 

 

 

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s