Aikainen lintu ei aina nappaa

Tulin lähteneeksi mökille näin huhtikuun alussa. Instagrammista voin katsoa, kuinka muut – he jotka ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan – matkustavat Pariisiin, Mauritiukselle tai Lappiin keväthangille, mutta ei: kukaan tolkun ihminen ei lähde mökille saaristoon, hullunhommaa!

Täällä nyt istun mökissä toppatakki päällä, ulkokengät jalassa. Oikealla puolellani hurisee ilmalämpöpumppu. Onneksi hurisee. Kaukosäätimestä olivat kuluneet talven aikana patterit. Onneksi löysin laatikon pohjalta kaksi kolmen a:n paristoa ja sain möykyn käyntiin, lämmittämään ja kuivattamaan.

Vasemmalla puolella pöhisee kamina. Onneksi pöhisee. Puolitoista tuntia meni sytyttämisessä. Tulitikut loppuivat. Ajattelin jo, että minusta tulee tulitikkutyttö. Onneksi saunasta löytyi lisää tikkuja. Ei syty, jos puut, paperit, kaikki ovat kosteita talven jäljeltä.

Meri on jäässä. Maassa lunta. Mitään ulkotöitä en voi tehdä, vaikka niin olin suunnitellut. Vettä ei vielä tule. Juomaveden toin mukanani. Jääkaappia ei tarvitse laittaa päälle, eväsleivät ja kahvimaito säilyvät pöydällä, sen verran viileää, nimimerkki hygieniapassi suoritettu.

En päässyt autolla perille. Portti oli kiinnijäätynyt; auto oli jätettävä portin taa. Kannoin tavarat parisataa metriä. Onneksi en enempää tuonut tavaraa tullessani, mutta onhan se television vähän hankala kannettava, ja turha, kun en saanut päälle.

Positiivista se, että hiiriä ei ole vieraillut! Pelkään niitä. Mutta onnekseni olen löytänyt vain kuolleita kärpäsiä.

Haa! Nyt yksi kärpänen heräsi eloon, päristelee ikkunassa! Kesä, here we come!

Ps. Ensi kerralla kerron, miksi tänne tulin. Paperit jäi autoon, joten palaan asiaan.

 

 

 

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s