Kevään merkit, örkit

Kevät on myöhässä, mutta silti se on. On kylmää, aurinko nousee aikaisin, valon määrä lisääntyy. Aurinkoisilla seinämillä Etelä- Suomessa näkyy jo oletus kesästä: pieniä versoja, narsisseja ehkä?

Kukkia ja lintuja varmempi kevään merkki ovat örkit. Ne nousevat luolistaan kuin kuolleet Michael Jacksonin Thriller -videossa vuodelta 1982. Kokemuksesta tiedän, että örkkien invaasio alkaa pääsiäisestä. Ne tunkeutuvat myös kirkonmäelle, tai ehkä juuri varsinkin sinne. Tämä on jännä kaupunkilainen ilmiö. En voisi kuvitella samaa maaseudulla. Siellä vielä pelaa jonkinlainen kunnioitus, kaupungissa ei kunnioiteta mitään, ei ketään.

Kun humalaiset ja avohoitopotilaat lähevät ihmisten ilmoille, aiheutuu hämmennystä.

Viimeksi tänään kirkon etupenkissä meuhkasi kovaääninen humalainen juuri parahiksi ennen messua. Yritin aluksi kuunnella ja selvittää, mistä kyse. Sitten ajattelin, että miksi teeskentelen, tuore ja vahva viina haisee monen metrin päähän. Kysyin mieheltä että oletko humalassa? En jäänyt odottamaan vastausta, sanoin, että minun mielestäni ei ole järkevää olla humalassa kirkossa. Voisitko tulla joskus toiste? En jäänyt myöskään odottamaan vastausta, lähdin pois. Niin lähti hänkin.

Ehkä aina ei tarvitse yrittää ymmärtää, joskus voi myös kyseenalaistaa.

Suunnittelin että pitäisikö soittaa luontoradion kevätiltaan ja kysyä näistä kevään enteistä. Kuukausi roskisörkistä, puoli kuuta puistoörkistä, kirkkoörkistä ei päivääkään.

Lapsuudesta muistan yhden kevään vankkumattoman merkin. Se oli kun satakiloinen isoisä oli öljynnyt pappamoponsa ja huristeli sillä meille kylään pelkissä keltaisissa kukkakalsareissaan, henkselit valkoisen muhkean mahansa ainoana peittona ja jaloissaan huopatossuista leikatut töppösenterät.

Se oli varma kevään merkki se.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s