Runo & tanssi

En ole varsinaisesti ollut runotyttö. En lukenut nuorena runoja, saati että olisin sellaisia kirjoittanut. Olin enemmän Viisikko-tyyppiä, eväät reppuun ja kohti seikkailuja! Luulen että aivot kasvoivat minulle ylipäätään vasta yli kolmekymppisenä, sydän ainakin.

Aikuisena olen tähän lajityyppiin tutustunut, mutta vieläkin se on minulle suota, jolle uppoan. Jalat eivät kanna. Mutta on minullekin lempirunoja kerääntynyt. Yksi niistä on Eino Leinon Meri kuutamolla. Luulen että hän on kirjoittanut sen minusta.

”Minun mieleni on niin kummallinen kuin meri kuutamolla. En tahtois ma touhuun ihmisten ja en tahtoisi yksin olla.”

Minulla on just toi. Viihdyn hyvin omassa seurassani. Jopa liian hyvin. Tälläkin hetkellä pakoilen naapureita, yritän livahtaa portista niin että eivät huomaa. Ovat vähän liian seurallisia.

Saati sitten nämä pikkupaikkakunnan ihmiset! Ovat olleet täällä koko pitkän talven keskenänsä, ja nyt kun mökkiläiset ovat saapuneet, haluavat jutustaa, kuulla kuulumiset ja kertoa omansa. Luulen että paikkakunnan mammoilla on jonkinlainen päivystysjärjestelmä kylällä, ikään kuin kipinämikkovuorot. Sinne on nimittäin turha mennä ajatellen että käyn vain nopeasti hakemassa litran maitoa ja mansikoita. Ei onnistu! Heti pelmahtaa päivystäjä paikalle.

Kirjasto on paha paikka. Ei voi anonyymisti kirjoja valita. Olan takana on yksi sun toinen neuvomassa, ota toi, toi on hyvä. Eikä kirjastohiljaisuudesta olla kuultukaan. Täällä kirjastossa saa ja kuuluu puhua. Ei siitä kukaan häiriinny, kun ei täällä mennä kirjastoon lukemaan vaan tapaamaan ihmisiä – niin kuin joka paikkaan muuallekin.

Jokainen kysyy ensimmäiseksi saman asian: no oletkos täällä taas kesäsuntiona? Niin kuin eivät tietäisi. Tietenkin tietävät. Pikkupaikkakunnalla asiat tiedetään. Minä siinä sitten, että en ole. No miksi et? En tiedä, ei ole pyydetty. Sitten minulta odotetaan jonkinlaista selitystä, eikä minulla sitä ole, kun en itsekään tiedä, mistä on kysymys.

Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, mitä minusta ajattelevat. Vaan voipi olla parempi ettei ole aavistustakaan. Anopilla oli muinoin hauska tapa esitellä kirjeessä itsensä hänet tuntemattomille: ”ihastutte kun näette”. Yritän pitää samaa asennetta ja uskoa itseen. Ehkä se on sellainen yleisinhimillinen ominaisuus, usko siihen että muut kyllä pitävät, olen mainio tyyppi. Onneksi olemme viattoman tietämättömiä mikä on asiain tila todellisuudessa ja selkämme takana.

Huomenna aion mennä naapuripaikkakunnan tanssilavalle. Siellä esiintyy Tango de norte. Minulle on hieman epäselvää, onko kyseessä tanssit vai konsertti. Laitan kaiken varalta nilkkaan siteen, teeskentelen että on nyrjähtänyt. En todellakaan halua tanssimaan, bändi kiinnostaa!

Se tulee olemaan kamalaa, jos ne on oikeasti tanssit! Olin kerran Lapissa Äkäslompolossa paikallisessa menopaikassa, kun siellä esiintyi lempibändini Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani. Yritin piileskellä pilareiden takana. On niin sääli antaa pakit, se on iso kolaus itsetunnolle. Ehkä minun pitää laittaa kääreeseen käsikin, ettei vain jää epäselvyyttä motiiveista? Vai ottaisinko harjan ja rikkakihvelin mukaan ja teeskentelisin olevani siivooja?

Saa nähdä, miten käy. Laitan siitä sitten päivityksen jutun jatkoksi. Minulla on nyt näitä kirjoituksia ihan jonoksi asti, kun ei ole ollut parempaakaan tekemistä. ”Mee töihin”, sanoo teini joka päivä. Ehkä se on kannustus…

No niin, heippa tällä kertaa! Saa nähdä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Ps. En sitten mennyt Tango de norten keikalle. Olin jo mekko päällä lähdössä, kun satuin vilkaisemaan peiliin. Minusta näytin ihan keski-ikäiseltä kesäleskeltä, joka haluaa tanssia kiihkeästi kesäillassa. Luulen että kukaan ei olisi uskonut sitä että tulen tanssilavalle vain kuuntelemaan bändiä. Päätin että on parasta jäädä kotiin ja lukea kirjaa.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s