Sinkut Seatlessa ja kohtupussi

Oli taas mielenkiintoista luettavaa Hesarissa. Erityisesti päähän jäi muhimaan artikkeli sinkuista Settlessa, heidän pariutumisongelmistaan sekä toinen artikkeli laboratorio-olosuhteissa kohtupussissa kasvaneesta lampaan sikiöstä. Nämä kaksi artikkelia mielessä muhimalla alkoi tulevaisuus hahmottua.

Kyllähän sen jokainen normaalia heteroluomuelämää elänyt tietää, että rasittavaahan se on. On rasittavaa tutustua ja seurustella, rasittavaa perustaa perhe, rasittavaa olla raskaana ja rasittavaa synnyttää. Kaikkinensa pitkä prosessi, joka voi vielä mennä monessa kohtaa mönkään. Sitten ei auta kuin palata lähtöruutuun ja aloittaa koko homma alusta. Pahimmassa tapauksessa sitten on jo myöhäistä, time is out.

Ihminen tykkää välttää kaikkea, mistä on vaivaa ja mennä siitä kohtaa, mistä helpoin. Sillä tavoin ihmiskunta on tähänkin asti kehittynyt. Oli rasittavaa kerätä ruoka sieltä sun täältä ja metsästää, niinpä alettiin viljelemään ja kasvattamaan karjaa. Oli rasittavaa tehdä kaikki alusta asti itse, niinpä keksittiin työnjako ja tehtaat ja ostaminen. Jokapäiväisen elämän helpottaminen on ollut kehityksen kaasu tähän asti ja on sitä varmaan myös edelleen.

Saattaa hyvinkin tuntua kiinnostavalta ajatukselta tulevaisuuden nuoresta aikuisesta laittaa yhteiset dna:t pussiin ja laboratorioon kasvamaan. Sillä aikaa kun perillinen kasvaa pussissa valvotuissa olosuhteissa voi itse jatkaa täysillä 24/7 työntekoa, harrastaa potkunyrkkeilyä ja exreme-lajeja, juoda viiniä, polttaa, syödä sushia ja homejuustoa mielin määrin ilman huolta sikiövaurioista.

Sitten voi yhdeksän kuukauden kuluttua käydä laboratoriosta hakemasta valmiin vauvan. Ei paikat veny, ei rupsahda. Ei tarvitse lantionpohjajumppaa, ei pelätä virtsanlipsahtelua aivastaessa. Kroppa pysyy ehjänä. Vielä kun keksitään joku laboratorioutare, mikä tuottaisi ehtaa äidinmaitoa pullotettuna, niin avot!

Taitaa olla niin että ”normaali” – ts.perinteinen – perheenperustamismalli on tulevaisuuden perttilinkoloiden puuhaa. Pienen ekoluomuhippipiirin tapa. Suuri kuluttava enemmistö tuottaa lapsensa labrassa.

En kyllä tykkää ajatuksesta. Paheksun. Mutta eipä ole minun tulevaisuuttani, onneksi. Time out.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s