Mustikkameditaatio

Meidän perheessä on sellainen työnjako, että mies poimii punaiset marjat eli vadelmat ja minä siniset eli mustikat. Puolitoista päivää olen nyt kontannut metsässä marjassa. Eiköhän talven smoothiemarjat tulleet nyt suurin piirtein poimituksi.

Viime kesänä innostuin ja keräsin liikaa. Nyt en jaksa enempää. Olen aivan uuvahtanut. Näillä helteillä se on hikistä puuhaa. Oli pakko sitoa huivi otsalle pannaksi stoppaamaan alas valuva hiki. Silmiä kirveltää. Ihmettelin, mihin silmäripset ovat kadonneet? Olenko hieronut ne talven aikana pois, kun allergia on vaivannut? Vuoteen en ole käyttänyt ripsiväriä, niin ei ole tullut tilannetta seurattua, mutta kyllä ovat käyneet ripset olemattomiksi. Ihan olen kohta kuin Saimi Hoyer. Vaikka eihän se haittaisi, Saimi Hoyer on kaunis nainen.

Ripset ja kulmakarvat ovat todellakin tarpeellisia; ne pysäyttävät hien. Kulmat ovat vähän niin kuin rännit talossa: ohjaavat enimmän kosteuden kasvojen reunoille. Tuntuu häijyltä silmissä, kun kaikki aurinkovoiteet ja hyönteiskarkoitteet valuvat hien mukana silmiin. Ennen vanhaan tennispelaajat käyttivät otsapantoja. Sellainen olisi helteellä mustikkametsässä tarpeen.

Kaikista pienistä harmeista huolimatta mustikassa olo on mitä parhainta meditaatiota. Siellä ajatus lähtee rullaamaan ihan uudella tavalla. Minäkin sain monta hyvää ideaa.

Joskus elämän horisontti katoaa näkyvistä.  Tuntuu kuin sumussa kulkisi, näköalattomalta. Sitten yhtäkkiä pilvi väistyy auringon edestä: valaistuminen! Ajatussää kirkastuu, näkee kaiken ihan selkeästi ja kirkkaasti, näinhän se on, näin se menee.

Kyllä on mustikka terveellinen marja! Kirkastaa ajatuksen.

 

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s