Miesluola vs. naisvaja

Nyt on suuressa maailmassa keksitty man caveille eli miesluolalle feminiini vastakohta; she shed eli naisvaja. Instagrammin haulla löytyi 43.000 kuvaa naisvajoista.

Uusimmassa Yhteishyvässä esiteltiin yksi she shed, vaikka muistaakseni jutussa ei tätä termiä käytetty. Aiheena oli bonuspisteet. Eräällä rouvalla pisteitä oli kertynyt yli neljäntuhannen euron edestä. Sillä rahalla hän sai teetettyä söpön mökin takapihalleen.

Naisvajalla tarkoitetaan leikkimökin aikuisesta vastinetta, pihan perällä sijaitsevaa pittoreskia pientä rakennusta, eräänlaista naisen omaa huvimajaa. Sinne nainen voi vetäytyä pakoon arkea ja perhettä ja velvollisuuksia, ihan niin kuin mies vetäytyy omaan luolaansa tai autotalliinsa. Lapset ja vanhukset jäävät sitten vissiin keskenään varsinaiseen taloon, kun äiti ja isä pakenevat omiin luola- & mökkikupliinsa.

Jos miesluola on sisustettu tikkataululla, biljardipöydällä, höyläpenkillä ja kaljakoreilla, on naisvajassa rottinkikalusteet, lankakori, naistenlehtiä, yrttiruukkuja ja skumppalasi. Ehkä koti on konmaritettu sisustuslehtisiistiksi ja sitten tarvitaan joku muu tila, jossa voi rönsyillä, saa olla kukkaprinttiä ja kitsiä?

Naisvajassa on kiva syödä mansikkakakkua ja juoda mansikkamehua ja kikattaa tyttömäisiä juttuja. Niinhän sitä kuvittelisi. Mutta voi olla todellisuus toinen. Minulla on tästä kokemusta, koska itse asiassa tajusin, että minullahan on takapihalla she shed! On ollut jo monta vuotta. Mutta ei siellä ole mansikkakakkuja maisteltu. Itse asiassa siellä on tultu oltua aika vähän. Johtuu vissiin siitä, että talvisin mökkerö on toiminut varastona, joten alkukesästä menee oma aikansa siihen, että se on tyhjennetty talven jäljiltä. Ehkä tähän tilanteeseen tulee nyt muutos, kun saimme tänä kesänä pystytettyä uuden varaston tavaroille, eikä niitä tarvitse enää tunkea ”kanalaan”.

Mökkerö rakennettiin aluksi kanalaksi, mutta toimi sellaisena vain yhden kesän, 2013. Sen jälkeen remppasin siitä pihamökin.Tarkoitus oli viedä sinne maalausteline, pensselit ja systeemit ja tehdä siellä omaa itetaidetta. Yhden taulun siellä sainkin aikaiseksi.

Jos nyt ihan totta puhutaan, niin olen kyllä sinne kerran tänä kesänä perhettä paennut ja salasiiderit juonut. Kylläpä se maistuikin hyvältä. Paljon paremmalta kuin normaalisti. On se jännä, miten salassa tehtyssä on aina oma viehätyksensä. Vaikka kukaan tuskin olisi mitään asiaan huomattanut, jos olisin sanonut meneväni kanalaan juomaan siiderin itsekseni. Ei olisi korvia lotkautettu.

Toisen kerran juotiin siellä appiukon kanssa oluet, kun oltiin yhdessä rakennettu minulle pieni kasvimaa. Ja sitten vielä kolmannet miehen kanssa, tauolla pihavajan pystytysurakasta. Että on sillä ollut käyttöä tänä kesänä kolme kertaa.

Joskus kanala on myös toiminut miehen ja minun romanttisena pakopaikkana. Mökillä ei välttämättä ole helppo löytää piilopaikkaa kaikelle toimannalle.

Oma naisvajani on toiminut myös juoppoputkana. Yhtenä kesänä kälyllä oli uusi poikaystävä, joka oli ensi visiitillä. Ei mennyt ihan putkeen. Oli juhannus. Mies paljastui juopoksi, oli juonut salaa itsekseen koko viinipönikän. Siitäkös älämölö syntyi, ja kälylle ja miehelle  riita ja bänät. Ja koska oli juhannus, mihin sen humalaisen miehen olisi lempannut, ei kulje bussit ei mitkään. Loppujen lopuksi käly hääti miehenrötiskön kanalaan häpeämään. Oli vähän outo juhannustunnelma, kun takatontilla asusteli melkein kutsumaton vieras, ja me muut jatkoimme keskenämme juhannuksen viettoa niin kuin ei mitään. Jossain vaiheessa kävin kysymässä, ottaisiko vaikka voileipää.

Kanala, salakapakka, juoppoputka, love room, ateljee. Kyllä on varsinainen tilaihme ja monikäyttötila tällainen naisvaja.

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s