Huono idea

Kyllä oli pöhkö idea maalata kattoon pilvitaivas! Huonoin idea ikinä. Ei voi sanoa että talon jälleenmyytiarvo olisi tästä puuhasta varsinaisesti noussut. Voin miltei nähdä kiinteistövälittäjän ilmeen, kun hän astuu huoneeseen. Ei sinänsä että olisin taloa myymässä, mutta voihan sellainen päivä joskus eteen tulla.

Taivaan maalaaminen on vaikeaa. Miten ihmeessä kuvittelin pystyväni siihen? Kyllä tällaisia ideoita pitäisi toteuttaa vain jos on iso tukku rahaa, ja voi maksaa jollekin joka osaa homman tehdä hyvin ja hienosti.

Nyt kaikki aika ja voimat menevät katon maalaamiseen. Koska eihän sitä kesken voi jättää. Pakko tehdä loppuun. Ja käteen sattuu. Tenniskyynärpää vaivaa.

Vähän sama tilanne kun kutomisessa. Ei ne koskaan onnistu. Niistä tulee sellaisia tekeleitä, joita ei kehtaa käyttää. Paitsi villasukat. Ne onnistuvat, ainakin joskus. Yleensä niistäkin tulee toisesta sukasta suurempi kuin toisesta.

Nyt on hiukset siniset kuin Levyraadin Pirkolla. Kattoa kun maalaa, niin kaikki tippuu päälle.

Kesän hellejakso meni varastorakennuksen kokoamisessa ja nyt sitten tämä taivaskatto-projekti. Miksi ihmeessä kiusaan itseäni? Käyttäisin aikani johonkin järkevämpään. Nytkin voisin olla metsässä etsimässä sieniä. Mutta en jaksa sitä, koska taivaskatto vie voimat.

Voi miksi tulee ideoita?! Olisi parempi kun ei tulisi. Tästä lähtien en ainakaan ryhdy toteuttamaan yhtään ideaa, ensin teen väyryset ja nukun yön yli. Ehkä jopa viikon. Jos vielä viikon päästä idea tuntuu toteuttamiskelpoiselta, ryhdyn puuhaan. Tai ehkä en sittenkään, jotenkin pitäisi saada laitettua itsensä sellaiseen ideoiden toteuttamiskieltoon, että kerta kaikkiaan ei saisi toteuttaa mitään ideoita. Vähän niin kuin pelihimoiset voivat laittaa itsensä pelikieltoon.

Koska ihmisen voimat ja aikakin ovat rajallisia resursseja, pitäisi keskittää ne oleellisiin asioihin. Osata priorisoida. Mutta minulla on nyt selkeästi joku väärä vaihde päällä, säntäilen totetuttamaan järjettömiä ideoita, ja löydän itseäni väsyneenä pulasta.

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s