Kaksi vesivahinkoa yhtä aikaa

Mitä tähän nyt sanoisi? Itkettäisi, jos ei naurattaisi. Meillä on kaksi vesivahinkoa yhtä aikaa. Samalla oven avauksella, kun ensimmäinen vesivahinkokorjausryhmä sai hommansa tehtyä ja lähti pois, sisään astui toinen porukka käymään käsiksi toiseen vesivahinkoon.

Ensimmäinen aiheutui yläkerran naapurin pesukoneen irronneesta poistoputkesta, joka lorotteli vedet meidän eteiseen ja keittiöön. Ongelma havaittiin kesäkuun alussa. Purku ja kuivaus veivät pari kuukautta, rakennestyöt siihen päälle. Useampi viikko syötiin eineksiä ja ravintolaruokaa, käytössä oli kahvinkeitin, leivänpaahdin ja mikroaaltouuni. Kylläpä oli ihanaa, kun keittiö saatiin taas käyttöön  ja sai keittää perunoita ensi kerran pitkästä aikaa!

Samoihin aikoihin, kun eteisen ja keittiön korjaus alkoi olla loppuvaiheissaan, ihmettelin imuroidessani pojan huonetta, miksi seinänvierustalla oli betonikökkäreitä. Unohdin koko jutun, kunnes poika otti asian puheeksi. Seinän vierustalla oli taas uusia betonikökkäreitä. Ja maalit rupsahtaneet. Paljastui että koko seinä ikkunan alta oli märkä. Viime perjantain ”kaivauksissa” selvisi että myös lattia ja siellä olevat sahanpurueristeet ovat märkiä noin metrin matkalta ikkunaseinältä.

Nähtävästi taloyhtiön rännissä on jotakin ongelmaa. Se sijaitsee juuri pojan huoneen nurkalla. Sadevedet ovat tainneet lorottaa pojan makuuhuoneen alle. Maanantaina purkutyöt jatkuvat. Poika on nyt muutettu pois huoneesta. Onneksi miehen työhuone oli helposti otettavissa käyttöön pojalle.

Eikä tässä edes vielä kaikki. Myös mökillä on kosteusongelmaa, sielläkin kaksin kappalein. Saunassa on rakenteellinen vika ja siksi suihkun kohdalta alahirsi kostunut. Samoin itse mökin yhdeltä kulmalta on alahirsi vaurioitunut. Nyt sinnekin on buukattu rakennusmies korjaushommiin. Nämä eivät sentään tulleet yllätyksinä, olivat olleet tiedossa jo jonkin aikaa.

Nyt tässä vain odottelen, mitä seuraavaksi? Alkaako omassa latvassa lahota.

Toisaalta voi olla jo vähän huojentunut, ei voi mitenkään olla mahdollista noin tilastotieteellisesti, että vielä uusia ongelmia ilmaantuisi. Kyllä tässä riittää vesivahinkoa loppuelämäksi.

 

 

Normaali

2 kommenttia artikkeliin ”Kaksi vesivahinkoa yhtä aikaa

  1. Olisiko tuossa ensimmäisessä tapauksessa ollut vesivuotovahdista mitäään hyötyä?
    Tuossa toisessa tapauksessa ei ainakaan olisi, koska vuoto tuli rännien takia ja suoraa seinän sisään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s