Kampaajalla

Kävin kampaajalla. Minulla on paljon huonoja kokemuksia kampaamoista. Vika on vissiin omassa päässä. Hiukset ovat hankalat laitettavat. Niissä on luonnonkiharaa ja paljon pyörteitä. Tahtovat mennä minne haluavat, eivät välttämättä sinne minne niiden haluaisi mennä. Moni silti yrittää.

Kerran tulin kampaajalta päässäni sellainen barbin peruukkia muistuttava kypärä. Näitä hiuksia ei kannata yrittää föönata muotoon. Yleensä kastelen hiukset heti, kun pääsen takaisin kotiin. Ja kotimatkalla itkeä tuhrustan.

Myöskin sellaisen kummallisuuden olen havainnut, että kampaaja saattaa ykskaks unohtaa, miten on aiemmin leikannut hiukset. Joten jos pyytää ja odottaa samanlaista kuin edellisellä, onnistuneella kerralla, lopputulos voi olla täysin toinen.

Mutta mikä ihanuus, jo vuoden verran olen saanut käydä kampaajalla ilman epäonnistumisen pelkoa. Olen vihdoin viimein onnistunut löytämään kampaajan, joka ymmärtää hiusteni päälle ja osaa käsitellä niitä. Hän leikkaa hiukseni aina samalla tavalla ja niin että ne saavat taipuilla juuri sinne minne haluavat. Minun ei tarvitse enää pelätä kampaajalle menoa, eikä kastella hiuksia jälkeen päin kotona, saati itkeä. Niinpä voin rauhoittua kampaajalla ja lukea naistenlehtiä. Se onkin ihan parasta. Olen jonkinmoinen naistenlehtiaddikti.

Lehdessä (Kotivinkki) oli kiva juttu naisista, jotka käyttävät vähän rahaa vaatteisiin. Erityisesti eräs nainen ja hänen mielipiteensä jäivät mieleen, tekivät vaikutuksen. Hänen ajatuksensa tuntuivat raikkailta. Nainen sanoi, että hän ei halua ilmentää itseään vaatteilla. Hänellä on vaatteita, koska alasti ei voi olla. Kaikki vaatteet mahtuvat yhdelle hyllylle. Nainen kertoi että oli löytänyt oman tyylinsä. Hän suosii a-linjaisia mekkoja ja kietaisuyläosia. Hänellä oli yhdet farkut ja viidet kengät. Jonkun mekkonsa nainen oli paikannut teipillä, kun pojan jalka oli mennyt sen läpi (naisella oli kolme pientä lasta).

Ihailen tätä sangen prakmaattista suhtautumista vaatteisiin. On vain vaatteet, mitä tarvitsee. Nainen selkeästi tiedostaa, mitä tarvitsee, mikä hänelle sopii ja osaa ostaa sellaisia vaatteita. Mitään ylimääräistä tai turhaa ei ole.

Lehtiartikkelin nainen ostaa mekkonsa ja vaatteensa kirppareilta. Ainoastaan alusvaatteet ja sukat hän ostaa uusina. Käytetyistä vaatteita voi varma että ne kestävät. Hän ei osta edes kirpparilta vaatetta, missä on vielä alkuperäinen hintalappu paikoillaan, ja mistä ei siksi voi tietää, onko se käytössä kestävä.

Kävin myös katsastamassa auton. Sielläkin luin naistenlehteä odotellessa. Siinä lehdessä taas oli juttu toisenlaisesta naisesta: hänellä oli sata takkia! Pakko tunnustaa, että ilahduin myös tästä. Johtuu siitä että minulla on aika monta takkia, ja perhe siitä vähän vinoilee. Eihän minulla ole paljon yhtään jos vertaa sataan takkiin!

Perustelen takkitarvettani sillä, että Suomessa ja varsinkin Etelä-Suomessa säät ovat ihan mitä sattuu. Joka säähän tarvitsee vähän omanlaisensa takin. Ja silläkin on väliä mitä takin alla on. Jos on hame, tarvitsee vähän erilaisen takin kuin housujen kanssa.

Sitä kyllä ihmettelen, mihin sata takkia mahtuu? Nehän vaativat jo oman huoneen. Ja muistaako edes kaikkia takkejaan, jos niitä on noin monta?

Asiasta kukkaruukkuun: hirveä homeenhaju täällä kotona. Vesivahinkorempparyhmä oli tänään purkamassa lattiaa. Kuskasivat kosteat sahanpurut pois. Betoninen alapohja on myös märkä. Huomenna projekti jatkuu. Saa nähdä, minkälainen reikä siihen oikein kaivetaan. Ehdotin että josko siihen rakennettaisiin meille uima-allas? On jo valmiiksi monttu ja vettä.

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s