Tee yksi asia päivässä

Kaksi äidin opettamaa asiaa muistan. Äiti opetti, miten miesten paita silitetään ja miten painavia huonekaluja voi siirrellä yksin: laitetaan rätit huonekalun jalkojen alle, sen jälkeen niitä on helppo työntää ja vetää uuteen paikkaan, ei tarvitse anella miehiä apuun. Enpä muista muita, kummallista. Olenko unohtanut, vai eikö äiti tosiaankaan jaellut neuvoja?

Suurimman osan käytännön neuvoista olen saanut naistenlehdistä. Olen siis naistenlehtien kasvattama. Yhä edelleenkin luen niitä saadakseni vinkkejä ihan kaikkeen. Lehdistä saa opastusta liikuntaan, ruuanlaittoon, terveyden- ja kauneudenhoitoon, ihmissuhteisiin, sisustamiseen, kodinhoitoon, vaikka mihin!

Vastikään luin jutun Joel Hallikaisesta. Siinä oli hyvä neuvo, jonka otin heti omaan käyttööni:” Tee joka päivä edes yksi asia”. Simppeli, mutta loistava neuvo! Olen nyt kokeillut viikon verran, ja saanut tehdyksi paljon pieniä rästihommia pois. Mielialani on kohdentunut kuin huomaamatta, kun olen ollut niin aikaansaapa. Ajatella, että aikaansaavaksi voi tulla tekemällä vain yhden asian / päivä.

Moni pieni, kiireetön asia jää arkiaskareiden varjoon ja tekemättä. Ne kerääntyvät mieltä jäytäväksi tekemättömien töiden möykyksi. Mitä enemmän kasaan kertyy, sitä innottomammin sitä lähtee purkamaan. Tuntuu toivottamalta urakalta. Mutta vain yksi asia päivässä, se tuntuu siedettävältä, ei ahdista.  Kiireisenä päivänä se yksi asia voi olla todella pieni. Lisään pissapoikaan vettä. Teetän vihdoinkin sen vara-avaimen. Siivoan eteisen laatikon. Tuntuu hyvältä, kun pitkään mieltä vaivannut, mitätön homma tulee tehdyksi.

Suomessa naistenlehdillä on vankka asema ja täällä ilmestyy lehtiä per capita kaiketi eniten maailmassa. Suomalainen aikakausilehdistö on myös ihailtavan asiapitoista. Täällä ilmestyy lehtiä, joissa on paljon oikeaa asiaa, ei vain juoruja tai piilomainontaa. Toivottavasti näin on jatkossakin.

Netissä tieto on sirpaleista, se on kätevä silloin kun tietää, mitä on etsimässä. Se on ihan mahtavaa. Jos tarvitsee tietää, miten huopakatto asennetaan, auton renkaat vaihdetaan tai silikonimuotti valmistetaan, kaiken voi katsoa netistä.  Lehti taas on kokonaisuus, jonka toimittajakunta on koonnut minun luettavakseni ajatellen että nämä asiat saattaisivat minua kiinnostaa. Netti yrittää arvailla, mistä olen kiinnostunut, mutta toistaiseksi se ei ole vielä kovin älykäs ymmärtämään minua niin että osaisi tarjota jotakin, minkä olemassaolosta minulla itselläni ei ole harmainta aavistusta. Netti tarjoaa minulle vain sitä, mitä olen sieltä itse etsinyt.

Joel Hallikainen elämänohjeineen olisi jäänyt löytymättä.

 

 

 

 

 

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s