Kaksoisriskipäivä

Nähtävästi on olemassa kahdenlaisia vuosia; niitä jolloin on flunssa ja niitä jolloin ei ole. Minulla on tuo ensimmäinen – flunssavuosi – ja järjestyksessä toinen flunssa meneillään. Maanantaina alkoi, nyt on keskiviikko ja ei tunnu käänne vielä tapahtuneen, päinvastoin, viime yö oli ehkä pahin.

Näin unia, joita yleensä en muista lainkaan. Yhdessä unessa ystävälläni oli pieni vauva, ja hetken päästä uni paljasti että vauvan lisäksi hänellä oli leikki-ikäiset kaksoset. Unessa kaikki tuntui luontevalta ja ystäväni erittäin onnelliselta. 

Toisessa unessa ylimmän kerroksen tyylikäs rouva oli tapetoinut taloyhtiön autotallin seinät ja esitelmöi minulle tapetoinnin hienouksista. Päädyin kuitenkin ostamaan ranskalaisravintolasta lasketteluhaalarit pojalleni, 295€. Ei siis mitään järkeä.

Yritin joulukuussa ostaa lentolippuja Mallorcalle, se ei millään onnistunut. Aina kun yritin, tietokone meni jumiin, maksusivut eivät auenneet. Aikani yritin, ja sitten totesin, ehkä tämä on minun ”destiny”. Antaa olla.

Muistan toisen ystäväni kertoneen pilalle menneestä asuntokaupasta. Hän oli löytänyt toiveittensa asunnon. Ostotarjous oli hyväksytty, mutta yllättäen taloyhtiössä oli lunastuslauseke, ja joku osakas halusikin ostaa asunnon. Kaupat peruuntuivat.

Asunnonostajaystävä oli tietenkin pettynyt ja turhautunut. Hanskat tiskiin. Epäreilua. Mutta loppujen lopuiksi hän löysi asunnon, joka oli vieläkin parempi kuin se, mistä hän oli jättänyt ostotarjouksen.

Oli hyvä että ensimmäinen asuntokauppa meni pieleen. Hän olisi tehnyt väärän valinnan.

Miestäni Mallorcassa kävi sama juttu. Jos joku ei ota onnistuakseen, se on kohtalon/johdatuksen/Jumalan/ tai minkä lie keijun tilalle ajattelet, tarkoitus sanoa, että olet tekemässä väärän valinnan. Hold on your horses! Peräänny. Keksi jotakin muuta. Viisas väistää.

Niinpä en nyt ole Mallorcalla, nautiskele auringossa ja valossa, paperinen auringonvarjodrinkki kädessäni. Sen sijaan olen täällä Suomessa, minulla on flunssa, kaulastani on poistettu pari pattia. Katselen televisiosta, miten muualla maailmassa ihmiset asuvat taloissa, joissa on pikkuruutuiset ikkunat, master bedroomit, uima-altaat ja keittiösaarekkeet. Ja joiden omistajat esittävät joka kerta arkkitehdille ykköstoiveena; ”more place to entertein  their guest”, enemmän tilaa viihdyttää ystäviä. 

Hmn. Kohtalo, pliis. Mieti ensi kerran vähän tarkemmin. Onko tämä nyt varmasti parasta minulle?

Ps. Ihan outo otsikko. Piti kirjoittaa ihan toisesta asiasta, mutta olkoon! Voihan se olla noinkin. Kai.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s