Hopeahääpäivätaulu

Meillä on meneillään juhlavuosi. Keväällä, huhtikuun viimeisenä päivänä tulee kuluneeksi 25 vuotta siitä kun menimme naimisiin. Hopeahääpäivä.

Joskus syksyllä tuli asia puheeksi: miten juhlistamme merkkipäivää? Ehdotin, että sen sijaan että mieheni ostaisi minulle jonkun korun, osataisimmekin yhdessä meille itsellemme taideteoksen. Taideteos muistuttaisi meitä joka päivä hopeahääpäivästä.

Näin päätettiin tehdä.

Ei ole tietenkään itsestään selvää löytää taideteos, joka puhuttelee molempia, sopii kotiin ja kukkarolle. Ajatus oli, että ostetaan jos sopiva teos tulee eteen, mutta ei oteta asiasta mitään paineita. Ei osteta, jos sopivaa ei löydy.

Heti löytyi.

Eräs sunnuntai tammikuussa lähdimme käymään taidenäyttelyssä Galleria Amassa. Mieheni oli näyttelyn bongannut lehdestä. Tykästyin heti todella paljon taiteilija Tiina Heiskan tyyliin. Surrealistista, unenomaista, vähän kuin vinksahtaneita valokuvia. Sekin miellytti että taiteilija oli nainen, ja teoksissa oli nainen.

Näyttelyssä oli paljonkin tauluja, joita olisin huolinut kotiini. Mutta hopeahääpäivätaulu pitää tietenkin olla sellainen, joka miellyttää molempia. Sellainen löytyi, varasimme taulun. Mieheni maksoi taulusta puolet, minä toisen puolen.

Eilen näyttely päättyi ja kävimme hakemassa taulun kotiin. Laitoimme nyt ensi alkuun paraatipaikalle olohuoneeseen takan päälle. Saa siinä kotiutua, kunnes nostetaan seinälle. Hyvältä näyttää.

Olen jotenkin todella iloinen taulusta! Olisi ihana jos voisi kulkea maailmalla paksu lompakko takataskussa, ja ostaa itseä ilahduttavaa taidetta aina sellaiseen törmätessään.

Ostaminen on nykyisin vähän kaksipiippuinen asia. Monesta ostoksesta tulee huono olo. Ostanko turhaan? Tarvitsenko oikeasti? Lisääkö tämä taas vain jätteen määrää maailmassa? Jos ostan kengät, ajattelen miten kauan niiden maatumiseen mullaksi menee. Maatuvatko lenkkarit koskaan?

Mutta taidetta voi ostaa hyvällä omalla tunnolla. Se ei maadu, sen ei tarvitse kulua pois ja kadota. Siinä se on ja pysyy, muistuttaa ”ikuisesti” että vuonna 2019 meillä oli hopeahääpäivä.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s