Pärstä kuntoon laserilla ja silkkityynyllä

Nyt kun on saatu koti kuntoon, on aika ehostaa emäntä.

Viime viikolla kaulalta poistettiin kaksi rasvapattia, tänään niistä otetaan tikit pois ja samalla rapsutetaan selästä rasvaluomi.

Huomenna menen kasvojen laserhoitoon. Siinä tarkoitus on polttaa pois couperosan aiheuttama tuho. Ja meinaan kyllä myös sanoa että vetele nyt samalla juonteet otsalta, kun kerran hommaan ryhdyttiin.

Ensi viikolla on vuorossa kulmien mikroblading. Se on kestovärjäystä tuhdimpi käsittely. Vähän niin kuin minitatuointi. Piirrellään uudet kulmakarvat. Jälki pitäisi kestää vuoden verran.

Ja sitten vielä perjantaina hammaslääkäri, aika poistaa hammaskivet. Koskaan en ole hampaita värjäyttänyt, mutta ehkä sitäkin pitää harkita.

Kaikki alkoi ihotautilääkäristä. Allergiat ovat olleet riesanani ja viimeisin vaiva on ollut kasvojen iho. Se on heloittanut punaisena ja paikoitellen iho on ollut jopa tunnoton. Googlasin asiasta ja vaikutti siltä että couperosasta on kehittymässä ruusufinni.

Olen kyllä ollut varsin maanläheinen naamani suhteen. En ole käyttänyt oikeastaan koskaan aurinkovoiteita. Päin vastoin, olen ajatellut että ne ovat ihan tyhmiä, ihoa pitää vahvistaa auringolla. Siis ihan väärin päin.

Olen myös tehnyt useana kesänä työtä ulkona hautausmaalla, porottavassa paahteessa, ilman hattua ja aurinkovoidetta. Tosin sanoen iho on saanut kärsiä oikein kunnolla. Nyt siitä sitten maksetaan.

Tästä edespäin naamalle käytetään kesäisin suojakerrointa 50.

Ihotautilääkäri kertoi eri hoitovaihtoehdoista. Eipä tarvinnut pitää kovin kummoista myyntipuhetta, oikeastaan ei ollenkaan. Heti kun lääkäri mainitsi laserhoidosta, sanoin että se tehdään! Itsekin ihmettelin intoani. En ole koskaan ajatellut korjata naamavärkkiäni, mutta mahdollisuus poistaa punoitus kasvoilta kyllä houkutti.

Kotona googlasin lisätietoa tästä hoidosta ja soitin varmistussoiton sukulaiselle, joka erikoistumassa plastikkakirurgiaan. Toden totta, ihmeitä saadaan aikaan ihon laserhoidolla! Se ei ole mikään kauneusleikkaus vaan laserkäsittely, joka korjaa ihoa.

Jälki ei ole ryppyjen ja juonteiden kohdalla pysyvää, couperosan kohdalla riippuu siitä, miten ihoa jatkossa altistaa auringolle. Ja tietenkin ihon vanheneminen jatkuu, ei se tähän pysähdy. Mutta jos tämä osoittautuu hyväksi, budjetoin itselleni vuosittaisen laserhoidon ja myös ne kulmakarvat.

Kyllä tämä nykyaika on mahtavaa! Kun kaikenlaista voidaan tehdä. Sitäkin ihmettelin, kun kävin tavallisella lääkärillä flunssan takia, ja lääkärillä oli vähän kynää isompi vekotin, jolla ultrakuvasi posket, näki onko niissä poskiontelontulehdus. Vähän samaan tapaan kuin tehdään ultraäänikuvaus raskaana olevalle. Poskien ultraäänikuva. Kaikenlaista.

Huomenna menen kasvojen laseroperaatioon. Käsittelyn jälkeen naama on pari päivää pahan näköinen. Täytyy ottaa itsestä ennen- jälkeen kuvat.

Kerron sitten, miten kävi.

Eikä siinä vielä kaikki, otetaan nyt kaikki keinot käyttöön. Satuin kävelemään kaupan ohi, missä myydään silkkityynyjä. Mainosplakaatti tyynyn vieressä kertoi, että silkkityynyt ovat mallien suosiossa, niiden uskotaan tekevän hyvää kasvojen iholle.

Syntymäpäivä lähestyy. Vinkkasin miehelle mieluisasta lahjasta. Silkkityyny olisi hyvä.

Ihan niin kuin kuulostaisin epätoivoiselta? Is this me? Minä joka olen aina ajatellut vanhenevani luonnollisesti, ihailevani kaikkea vanhenemisen merkkejä, ottavani ne vastaan tyynesti ja hyväksyen. Näin näppärästi takki kääntyy. Kääntötakki.

Normaali

4 kommenttia artikkeliin ”Pärstä kuntoon laserilla ja silkkityynyllä

  1. Sinähän hankit itsellesi hyvää, se on hyvä juttu se. Varsinkin kun on kohtuus mielessä ja luonnollisuus. Silkkityynyliinoja olen minäkin ajatellut, mutta en vielä silkkityynyä, sehän vaikuttaa myös hyvältä!

  2. Mari Abrahamsson sanoo:

    Minkälaiseen lsseriin olet menossa? Olen käsittänyt, että niitäkin olisi kuvailemaasi ongelmaan erilaisia.

    • Kävin Lääkärikeskus Aavassa, missä Ville Kiiski niminen ihotautilääkäri teki laserhoidon. Siinä poistettiin näkyviä verisuonia poskista ja nenänpielestä. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Iho on rauhoittunut, ei enää punoita niin kuin ennen. Nenänpieleen jäi vielä muutamia suonia näkyville. En tiedä, johtuiko siitä että minulla oli kova flunssa, kun operaatio tehtiin ja jouduin niistämään. Ihoa ei saisi yhtään rasittaa käsittelyn jälkeen, mutta pakkohan sitä oli niistää. En tiedä, johtuiko siitä vai mistä, mutta todellakin vähän jäi vielä suonia näkyviin. Käyn ne vielä poistattamassa muutaman viikon päästä. Jos on couperosaa, suosittelen. Laserhoitoja on todellakin erilaisia, joka vaivaan omansa. Minäkin luulin että tässä samalla kertaa voisi poistaa juonteet yms. mutta Ville kertoi, että siihen on ihan eri laite. Se on oma hommansa se.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s